Кабмін схвалив законопроєкт про збільшення штрафів для водіїв за паркування на місцях осіб з інвалідністю

Кабмін схвалив законопроєкт про збільшення штрафів для водіїв за паркування на місцях осіб з інвалідністю
21 Листопада 2016
Друкувати цю новину

Кабмін схвалив законопроєкт про збільшення штрафів для водіїв за паркування на місцях осіб з інвалідністюКабінет міністрів України схвалив проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. Таке рішення ухвалили члени уряду на засіданні, передає кореспондент УНН.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що цей законопроєкт розроблений МВС з урахуванням пропозицій Уповноваженого президента України з прав людей з інвалідністю.

Нагадаємо, законопроєктом пропонується надання права на безплатну зупинку, стоянку, паркування особам з інвалідністю, які керують або перевозять людей з інвалідністю.

Документом передбачено право на виділення місць паркування особам з інвалідністю біля житлових будинків, а також встановлюється, якщо на спеціально обладнаних майданчиках немає визначеного місця паркування для людей з інвалідністю, то місцем вважається для паркування те, яке обрав сам інвалід.

  Категорія: