Прикарпатській молоді з інвалідністю влаштували реабілітацію з тваринами у звіринцях

Прикарпатській молоді з інвалідністю влаштували реабілітацію з тваринами у звіринцях
10 Листопада 2016
Друкувати цю новину

З липня за підтримки департаменту управління освіти, науки та молодіжної політики ОДА триває проєкт ГО «ЛАДА» «Аніматерапія, як метод реабілітації молоді з інвалідністю з проблемами розумового розвитку».

Прикарпатській молоді з інвалідністю влаштували реабілітацію з тваринами у звіринцях

Аніматерапія включає в себе взаємодію з птахами, котами, собаками, декоративними кроликами, рибками та іншими тваринками, що сприяють розвитку емоційної та інтелектуальної сфери, в тому числі осіб з інвалідністю з проблемами розумового розвитку.

В ході реалізації проєкту відбувся ряд тренінгів та практичних занять. Під час проведення тренінгів психологи та соціальні педагоги вивчили відношення молодих осіб з інвалідністю з розумовою відсталістю до різних видів тварин з метою попередження напружених ситуацій, загострення фобій і страхів. За допомогою методів арт-терапії, визначили з якого роду тваринами асоціюють себе молоді особи, а також сприяли зниженню рівня стрессу. В ході практичної частини молодь освоїла навики спілкування та догляду за котами і собаками різного віку. Батьків ознайомили з позитивними практиками іпотерапії та дельфінотерапії.

Підлітки і молоді люди з особливими потребами отримали незабутні враження від живого спілкування з тваринами під час подорожей в «Будинок сірка», кінно – спортивного клубу «Wesendorf» с. Павлівка Тисменицького району Івано-Франківської області, дельфінарій «Оскар» м. Трускавець.

Відбулося знайомство з світом тварин, хижаків, приматів екзотичних тварин з усіх кінців світу на облаштованій території зоопарку «Лімпопо» смт. Меденичі Дрогобицького району Львівської області.

Галка + Фото

  Категорія: