Два нові сходинколази для потреб людей з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, придбали цього року за рахунок міського бюджету

Два нові сходинколази для потреб людей з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, придбали цього року за рахунок міського бюджету
10 Листопада 2016
Друкувати цю новину

Міський голова Віталій Малецький разом із своїми заступниками та депутатом Кременчуцької міської ради Володимиром Шибашовим перевірили в дії новий сходинколаз, який було придбано цього року за рахунок міського бюджету для потреб людей з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках.

Цього року було придбано 2 одиниці такого спеціального обладнання: один для підняття ваги до 150 кг, другий – до 130 кг, загальною вартістю 300 тис. грн.. Їх передадуть до Автозаводського та Крюківського територіальних центрів обслуговування населення. Працівники терцентрів відтепер зможуть допомагати людям з обмеженими фізичними можливостями, якщо їм необхідно буде спуститися із верхнього поверху. Цей пристрій іноземного виробництва, оскільки в Україні такої техніки не виготовляють.Як зазначив Володимир Шибашов, цей пристрій іноземного виробництва, оскільки в Україні такої техніки не виготовляють. Підйомник легкий у користуванні, і може піднімати або спускати інвалідний візок з розрахунку аж 11 поверхів.

Міський голова Віталій Малецький зазначив, що на наступний рік планують закупити ще кілька одиниць такої техніки, та ще кілька автомобілів для перевезення людей з обмеженими можливостями. Планують також встановити спортивні майданчики для занять спортом такої категорії громадян. Особливі потреби таких людей враховують під час ремонту доріг і тротуарів, облаштовуючи пандуси, ставляться обов’язкові вимоги до забудовників щодо облаштування пандусів при будівництві житлових будинків, введенні в експлуатацію торговельних об’єктів та об’єктів соціального захисту. Разом з депутатами міської ради керівництво міста працює над програмою безбар’єрності, і в планах ще багато важливих проєктів.

Кременчуцька міська рада + Фото

  Категорія: