У Львові пройшли III Special Olympics Open Games для дітей та молоді з порушенням інтелекту

У Львові пройшли III Special Olympics Open Games для дітей та молоді з порушенням інтелекту
22 Вересня 2016
Друкувати цю новину

У Львові пройшли III Special Olympics Open Games для дітей та молоді з порушенням інтелекту15-18 вересня у Львові пройшли III Special Olympics Open Games (SOOG2016). Це найбільші за всю історію України міжнародні змагання для дітей та молоді з порушенням інтелекту.

Атлети змагалися у восьми видах спорту за програмами СО, а саме з футболу, флорболу, об’єднаного баскетболу, настільного тенісу, плавання, плавання у відкритій воді, каякінгу та бочча. Для цього було задіяно спортивних 6 локацій: “Футбол Лайф” (вул. Стрийська, 111), “Спорт Лайф” (вул. Зубрівська, 38), СК “Галичина” (вул. Керченська, 9),  СК “Динамо” (вул. Зелена, 59), СК “Олімпік” (вул. Щирецька, 36) та Спортивно-веслувальна база Львівського обласного відділення КФВС МОН України (с. Наварія, вул. Берегова, 7).

Відкриття пройшло біля Lviv Film Center, центру Спеціальних Олімпіад – Львів. Відкрив SOOG 2016 почесний гість – директор з розвитку Спеціальних Олімпіад Європи та Євразії Мірослав Крогулєц.

Було розіграно 131 комплект медалей.

Взяли участь у змаганнях 600 учасників (16 делегації з 8 країн Європи (Литва, Латвії, Польща, Румунія, Швейцарія, Азербайджан, Угорщина, Бельгія), 28 делегації зі 17 регіонів України та представники з понад десяти районів Львівщини).

Крім спортивної частини, гості мали цікаві екскурсійні та дозвільні програми для ознайомлення зі Львовом та Національними традиціями України. Піднімалися на Ратушу, каталися на “Чудо поїзді”, покуштувати каву у найсмачніших кав’ярнях Львова.

Також наймолодші учасники (вихованці садків для дітей з порушенням інтелекту зі Східної України, а саме з Луганської та Донецької області та інших областей України) ознайомилися з програмою “Young athlete” (“Молодий атлет”).

Ще одна з програм, яка була представлена на SOOG 2016, це “Healthy athletes” (Здорові атлети), яку презентувала представник Special Olympics Romania Cupsa Liliana.

SOOG2016 внесені в Глобальний (Світовий) календар Спеціальних Олімпіад.

Працює Інтернет ресурс SOOG2016.lviv.ua, на якому через деякий час усі учасники зможуть переглянути фотографії та відео. А також переглянути відео з прямих трансляцій зі спортивних локацій, які крім ресурсу транслювалися на каналі наживо https://www.youtube.com/playlist?list=PLF5aWbs5vgnuJ_7NdNAzBs40Qn9XeU5t2 та на екран біля Ратуші.

«Вже четвертий рік поспіль наша організація проводить міжнародні змагання за програмою Спеціальних Олімпіад. В 2013 році це був один вид спорту, в якому взяли участь до 60 учасників з України та Польщі, а в 2016 році – це 8 видів спорту, 600 учасників, 9 країн Європи та Азії. Наступні ігри пройдуть в травні 2017 року. Вже через тиждень оргкомітет SOOG збереться вперше для підведення підсумків SOOG 2016 та запуску підготовки до SOOG 2017», – розповів голова оргкомітету SOOG, голова правління NGO SAMI Андрій Породко.

Львівська міська рада

  Категорія: