Волиняни, які доглядають дитину з інвалідністю підгрупи А, отримають надбавки

Волиняни, які доглядають дитину з інвалідністю підгрупи А, отримають надбавки
25 Липня 2016
Друкувати цю новину

Волиняни, які доглядають дитину з інвалідністю підгрупи А, отримають надбавкиВолиняни, яким призначили допомогу на догляд неповносправних дітей підгрупи А, отримають надбавки. Призначення надбавки проведуть в автоматичному режимі без звернення громадян.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

«У травня поточного року Верховна рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-людини з інвалідністюми та людини з інвалідністюми 1 групи», яким передбачається з 1 січня 2017 року призначення надбавки на догляд за дитиною – інвалідом підгрупи А одному з батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікуну, піклувальнику незалежно від факту роботи, навчання, служби», – йдеться у повідомленні.

Довідка:

До підгрупи А першої групи інвалідності відносяться особи з виключно високим ступеням втрати здоров’я, надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або нагляду інших осіб, які фактично не здатні до самообслуговування.

Волинські новини

  Категорія: