Діалог влади з сильними духом конотопцями

Діалог влади з сильними духом конотопцями
20 Липня 2016
Друкувати цю новину

13 липня відбулася зустріч людей з обмеженими фізичними можливостями з владою міста, громадськими активістами та представниками громадських організацій.

Діалог влади з сильними духом конотопцями

Захід був ініційований та організований сектором міської ради з питань внутрішньої політики, за підтримки міського голови Артема Семеніхіна, якому не байдужі долі людей та їх нагальні потреби.

Зібрання відбулося у міському краєзнавчому музеї  ім.О.М.Лазаревського за сприяння директора Артура Мокроусова та відділу культури і туризму Конотопської міської ради.

Діалог влади з сильними духом конотопцями

Метою зустрічі (яка, до речі, у форматі діалогу з владою відбувалася вперше, що приємно вразило та здивувало гостей) було обговорення потреб та проблемних питань людей з обмеженими фізичними можливостями, спільний пошук шляхів їх вирішення, узгодження плану заходів на найближче майбутнє та довготривалу перспективу.

Всі присутні могли познайомитися з людьми, які долучилися до зустрічі, задати хвилюючі питання, дізнатися про сферу їхнього впливу та можливості у вирішенні тих чи інших питань. Зокрема, про готовність простягти руку допомоги повідомили завідувач сектору міської ради з питань внутрішньої політики Інна Панченко, начальник управління соціального захисту населення Оксана Розанова, юрист Оксана Добрянська, голова «Ради ветеранів-осіб з інвалідністю війни, Збройних сил та учасників бойових дій», «Спортивного клубу осіб з інвалідністю»  Валерій Литвинов, голова «Організації сліпих» Євген Сокол, голова «Червоного Хреста» Тетяна Міщенко.

Діалог влади з сильними духом конотопцями

Всі озвучені питання були взяті спеціалістами до відома з метою пошуку шляхів їх вирішення найближчим часом.

Але найбільшою втіхою для запрошених було довгоочікуване спілкування з міським головою Артемом Семеніхіним. За їх словами, вони приємно вражені такою увагою з боку влади, адже донедавна їхнім життям у місті мало хто цікавився. Серед питань, які обговорювалися у ході діалогу, були ремонт спортивного клубу для осіб з інвалідністю, належне облаштування пандусів у місті та тротуарів, організація дозвілля та створення громадської організації, яка б займалася на достойному рівні проблемами осіб з інвалідністю, зокрема так званих «візочників». У свою чергу, міський голова наголосив на своєму сприянні у вирішенні будь-яких питань у межах своїх можливостей. «Я завжди відкритий до людей, тому запрошую кожного з вас до свого кабінету у будь-який час, без черги. Адже ви заслуговуєте на увагу та повагу з боку оточуючих, надихаєте всіх нас на добрі справи». До прикладу, очільник міста нагадав, що заміна бордюрів по вулиці Г.Тхора ведеться з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями, для більшої доступності до влади у міській раді відремонтовано та запущено в експлуатацію ліфт, який раніше зовсім не працював.

Діалог влади з сильними духом конотопцями

По завершенню діалогу для гостей була проведена екскурсія науковим співробітником краєзнавчого музею Акічевим Шамілем Мулламовичем. А насамкінець на всіх чекало смачне пригощання чаєм та кавою з тістечками.

 «Сьогоднішня зустріч – це лише початок активізації роботи у напрямку співпраці та захисту прав людей з обмеженими можливостями. Адже їх активна життєва позиція, незламність духу надихає нас та змушує задуматися над сутністю нашого життя, його прекрасністю та неповторністю,» – зауважила завідувач сектору міської ради з питань внутрішньої політики Інна Панченко.

Сумська обласна рада

  Категорія: