«Люди не вірили, що це роблять незрячі виконавці», – Оксана Потимко про гастролі у Словаччині

«Люди не вірили, що це роблять незрячі виконавці», – Оксана Потимко про гастролі у Словаччині
24 Червня 2016
Друкувати цю новину

Концертна група проєкту «Відчинилося життя» – оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької та незрячі вокалісти з різних куточків України, побувала з гастрольною мандрівкою у Словаччині. Впродовж 17 – 20 червня учасники виступили з двома концертами – у Пряшеві та на Міжнародному фестивалі русинської культури у Свиднику. Глядачі були під враженням, бракувало емоцій та переповнювали сльози захоплення, розповідає Оксана Потимко, виконавчий директор «Українська спілка осіб з інвалідністю – УСІ» у Львові.

«Люди не вірили, що це роблять незрячі виконавці», - Оксана Потимко про гастролі у Словаччині

Незрячі солісти, віком від 7 до 50 років, і оркестр театру ім. М. Заньковецької, черговий раз довели Європі, що Україна – це гідно, професійно, експресивно. Адже наразі жодна європейська країна немає аналогічного мистецького проєкту, який не лише дарує глядачам неперевершені емоції, але й змушує їх переосмислити власне життя і своє ставлення до «особливих» людей, зазначає Оксана Потимко. «Останній концерт відбувся вчора ввечері, і ми одразу вирушили додому. Всі стомлені, однак це було щось неймовірне. І оркестр, і незрячі вокалісти, всі віддавались і викладались на сцені на всі сто, і результат вразив словацьких та закордонних глядачів. Люди не вірили, що так може бути, і що це роблять незрячі виконавці», – додає п. Оксана.

Нагадаємо, концерти проєкту «Відчинилося життя» впродовж восьми років презентувались у Польщі, Швеції, Угорщині, Молдові, Білорусії, практично всій Україні, і ніколи не залишали глядачів байдужими.

Львівська міська рада

  Категорія: