У Польщі відбулись змагання за Програмою спеціальних Олімпіад

У Польщі відбулись змагання за Програмою спеціальних Олімпіад
21 Червня 2016
Друкувати цю новину

З 10 до 12 червня в Поморському повіті в містах Штум і Квідзин пройшли X Відкриті змагання з каякінгу та плавання у відкритій воді за програмою Спеціальних Олімпіад та XIII Відкриті змагання з бігу по пересічній місцевості з програмою Спеціальних Олімпіад. В іграх крім команд країни-господаря взяли участь представники України, Литви, Естроні та Німеччини. Україну традиційно представляли атлети клубу Спеціальних Олімпіад – SAMI. До команди каякістів увійшли: Онишко Назарій, Дух Віталій, Втаманюк Іван. А Осадця Роман та Березняк Максим взяли участь в показових виступах з плавання у відкритій воді.

У Польщі відбулись змагання за Програмою спеціальних Олімпіад

За підсумками змагань з каякінгу наші атлети завоювали золоту, три срібних та бронзову медалі.

Онишко Назар (золото в одиночній гонці на 200 м, срібло в парній гонці на 500 м);

Ватаманюк Назар (срібло на 500 м в одиночній гонці та бронза на 200 м в одиночній гонці);

Дух Віталій (срібло в парній гонці на 500 м та четверте місце в одиночній гонці на 200 м).

Також двоє атлетів з Львівщини Осадця Роман та Березняк Максим взяли участь в показових запливах на 300 м за програмою СО.

Як каякінг, так і плавання у відкритій воді проходили в місті Штум.

До змагань атлетів-каякістів готували Гудима Юрій та Гарматюк Галина. А плавців Петрусенко Олександра.

Довідка

“Проєкт Спеціальна Олімпіада – Львів були піонерами в провадженні каякінгу за програмами СО в Україні. СОЛ досі залишається єдиним регіоном на теренах Нашої країни де є каякінг за програмою СО, зі систематичними тренуваннями участю у змаганнях. Крім того завдяки організованого СОЛ в травні 2015 семінару, який проводила Роза Банасік-Заранська під час ІІ SO Open Games у Львові, каякінг перейняли Наші колеги з Литви.” – керівник проєкту “Спеціальна Олімпіада – Львів” Породко Андрій.

Крім того атлети клубу 20 червня відправляються на футбольний турнір за програмою Спеціальних Олімпіад, що пройде в литовському місті Кедаініа в період 21-24 червня. В змаганнях візьмуть участь 12 країн балтійського регіону, також запрошена до участі і Україна в особі клубу САМІ.

Львівська міська рада

  Категорія: