«Гармонія» презентувала на Вінниччині унікальний проєкт «Шалений мандрівник»

«Гармонія» презентувала на Вінниччині унікальний проєкт «Шалений мандрівник»
20 Червня 2016
Друкувати цю новину

Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» презентувала новий проєкт «Шалений мандрівник», аналогів якому в нашому регіоні немає.

«Гармонія» презентувала на Вінниччині унікальний проєкт «Шалений мандрівник»

Проєкт реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації, обласної Ради та міжнародного благодійного фонду «Без кордонів».

Нагадаємо, що громадська організація «Гармонія» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програми (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

«Шалений мандрівник» має на меті забезпечити потребу людей з обмеженими можливостями в культурному, пізнавальному та духовному розвитку. В рамках проєкту буде створено клуб «Шаленого мандрівника», члени якого зможуть подорожувати історико-культурними місцями Поділля, а також буде розроблено путівник «Подорожуємо без меж» за результатами роботи клубу.

«Проєкт дозволить підвищити загальний рівень культури і поваги до своєї країни, рідної землі шляхом реалізації права кожної людини на пізнання її культурної та історичної спадщини через забезпечення рівних можливостей доступу до культурно-історичних пам’яток Поділля» – зазначила керівник проєкту Людмила Нецкіна.

За словами директора реабілітаційного центру «Гармонія» Раїси Панасюк, планується проведення навчання для представників туризму області щодо забезпечення доступності подорожувати для людей з обмеженими можливостями. «Туризм повинен бути доступний для людей з інвалідністю», – зазначила вона.

«Я дуже вражена роботою команди «Гармонія», яка розуміє, що світ потрібно облаштовувати до потреб людей з інвалідністю», – відзначила партнер проєкту, голова міжнародного благодійного фонду «Без кордонів» Олена Павлова.

Автор проєкту Людмила Нецкіна сподіваються, що з часом він набуде міжнародного характеру й люди з обмеженими можливостями матимуть змогу подорожувати країнами світу.

Детальніше про проєкт можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Гармонія» (http://harmonia.co.ua).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА + Фото

  Категорія: