Профілактику зору тепер можна зробити через мобільний телефон

21 Жовтня 2013
Друкувати цю новину

17 жовтня у Львові, у приміщенні центральної міської дитячої бібліотеки, що на вулиці Окуневського, 3, відбулась презентація безкоштовного мобільного додатку «Добре бачу». Це перша такого роду розробка українських фахівців, яку рекомендовано застосовувати для профілактики захворювань органів зору.

Мобільний додаток «Добре бачу», розробили спеціалісти Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені В.П.Філатова, уже здобув популярність серед абонентів мобільного зв’язку вже у перші дні роботи. У період з 8 до 17 жовтня його завантажили понад 7 тисяч разів.

За 10 днів кількість завантажень безкоштовного додатку для профілактики захворювань органів зору «Добре бачу» склала 7 тисяч, а кількість сеансів його роботи — понад 14,5 тисяч.

«Вправи, які включені в мобільний додаток – далеко не нові. Їх застосовували в тібетській медицині, в медицині йоги. Присутні тут вправи з методу відомого американського офтальмолога Бейтса», – зазначила на презентації Віра Сердюченко, науковий співробітник Інституту Філатова.

Найбільш активно користуються ним абоненти у Києві — саме у столиці було здійснено більше половини завантажень. Також чимало абонентів додатку є в Одеській, Львівській, Харківській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

«Очевидно, що створення такого мобільного додатку – на часі. В умовах нинішнього технологічного прогресу ми все більше стаємо незахищеними. Зараз практично кожна дитина має мобільний телефон, ігри на комп’ютері, телевізор. Відповідно, є необхідність створення додаткових засобів захисту здоров’я, – зазначила директор бібліотечної системи для дітей міста Львова Валентина Галушко.

ТРК Львів

  Категорія: