Творчість піднялася на крило

Творчість піднялася на крило
18 Жовтня 2013
Друкувати цю новину

Творчість піднялася на крило

В Дніпропетровську у приміщенні Академічного театру російської драми ім. М. Горького за підтримки Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України пройшов фестиваль талантів людей з інвалідністю «На крилах творчості».

Захід пройшов уже вп’яте і зібрав більше 200 учасників майже з всіх областей України. На фестивалі талантів люди з інвалідністю продемонстрували свої таланти в музиці, танцях, декламуванні віршів. А в холі театру працювала виставка творчих робіт учасників. Фестиваль отримав благословення від митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея.

Творчість піднялася на крило

«Обласна державна адміністрація всіляко підтримує фестивальний рух людей з інвалідністю на Дніпропетровщині та забезпечує його проведення. Подібні заходи мають благородну мету: залучення уваги до людей з обмеженими можливостями. Сьогодні свято талантів, які зібралися в цьому залі і на цій сцені», – привітав присутніх начальник управління у справах осіб з інвалідністю та ветеранів департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Бейцун.

У своєму привітальному слові Голова Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України, народний депутат України Валерій Сушкевич, відмітив, що проведення таких заходів сприяє розкриттю талантів, допомагає в соціальній адаптації та інтеграції в суспільство. Зростаюча з року в рік кількість та різноманіття учасників, які вже представляють всю географію України, свідчить про великий творчий потенціал таких людей та великі перспективи проведення таких фестивалів у нашій державі.

Національна Асамблея осіб з інвалідністю України у співпраці з Дніпропетровським об’єднанням осіб з інвалідністю «Творчість» буде і у подальшому підтримувати розвиток творчих здібностей. Така співпраця належить до важливих складових соціально-трудової реабілітації осіб з функціональними обмеженнями.

Всі учасники фестивалю були нагороджені пам’ятними призами і тепер з нетерпінням чекають наступного року, щоб показати свої таланти знову.

Прес-служба НАІУ

  Категорія: