У Тернополі лікарні подарували прилад для обстеження діток хворих на епілепсію

У Тернополі лікарні подарували прилад для обстеження діток хворих на епілепсію
23 Грудня 2015
Друкувати цю новину

Прилад для обстеження діток, хворих на епілепсію, передали обласній дитячій лікарні волонтери в рамках проєкту “Благодійний марафон 2015”. Кошти збирали серед тернополян під час пробігів містом.

В обласній дитячій лікарні до того вже був один енцефалограф, однак на ньому обстежували лише дітей-осіб з інвалідністю.

– Наявність двох приладів дозволить оглядати 1300 дітей, – пояснює головний лікар закладу Григорій Корицький. – Від новонароджених і до дітей, віком 18 років.

Прилад дозволить лікарям заздалегідь виявити, чи є в дітей приступи, чи немає вегетосудинної дистонії чи якогось іншого захворювання.

– Цей енцефалограф дозволить безкоштовно оглядати дітей, – розповідає волонтерка Ната Бенч. – Перший наш марафонський забіг, під час якого ми збирали кошти, відбувся наприкінці травня. Тобто, буквально за півроку ми змогли всі разом зібрати необхідну суму.

Разом за півроку волонтери зібрали близько 130 тис. грн. На сам прилад пішло 85 тис. грн, решта грошей витратять на апарати для жіночої гінекології.

0352.ua

  Категорія: