В США сліпим почали видавати ліцензії на вогнепальну зброю

10 Вересня 2013
Друкувати цю новину

В американському штаті Айова незрячим та повністю сліпим людям почали видавати ліцензії на придбання та носіння вогнепальної зброї в громадських місцях. Принаймні в чотирьох округах штату шерифи вже видали кілька ліцензій людям з явними порушеннями зору або ж повністю сліпим. Вони пояснили, що не можуть відмовити через інвалідність, бо це забороняє прийнятий в 2011 році місцевий закон.

Серед шерифів, які відповідають за видачу ліцензій, є різні думки про те , чи варто це робити. Наприклад, поліцейський в окрузі Сідар вважає, що сліпих людей можна навчити користуватися зброєю. Він вже тренує свою 19 -річну погано зрячу доньку, яка планує в 21 рік отримати ліцензію. Багато інших шерифів не хочуть видавати дозволи, проте не мають законних підстав відмовити. Читайте також: У США знову лунали постріли у школі В Айові сліпі і раніше мали можливість отримувати ліцензії на володіння зброєю і на участь у полюванні. Однак тільки після прийняття нового закону в 2011 році вони отримали право носити його з собою в громадських місцях з метою самозахисту.

Федеральний закон про контроль за зброєю, прийнятий в 1968 році в США, не забороняє сліпим людям володіти зброєю, пише Fox News. Однак деякі штати регулюють це питання на місцевому рівні. Наприклад, в Небрасці люди, що намагаються отримати ліцензію, повинні довести, що вони добре бачать.

tsn.ua

 

  Категорія: