Представники Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю відвідали реабілітаційні заклади в Борисполі та Броварах

16 Серпня 2013
Друкувати цю новину

Із умовами надання реабілітаційних послуг людини з інвалідністюм та дітям-людини з інвалідністюм у Міському центрі соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю (м. Бровари, Київська обл.) та Реабілітаційній установі для осіб з інвалідністю та дітей-осіб з інвалідністю «Наш дім» (м. Бориспіль, Київська обл.) ознайомилися представники Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Олексія Журавка.

Вони оглянули приміщення реабілітаційних закладів, завітали до відділень соціальної, психолого-педагогічної реабілітації, медичного супроводу, методичного та фізіотерапевтичного відділів установ.

Сьогодні Міський центр соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю у м. Бровари здійснює заходи, спрямовані на розвиток та корекцію порушень розвитку дітей-осіб з інвалідністю, надає різноманітні послуги та види соціальної допомоги з метою формування соціально адаптованої особистості в суспільстві. Із 103 дітьми, яким надаються реабілітаційні послуги, працюють психологи, логопеди, дефектологи, реабілітологи, соціальні працівники, вихователі, масажисти, музичні керівники, лікарі. У центрі створено всі умови для всебічного розвитку вихованців з метою підготовки до подальшого отримання базової освіти з урахуванням рекомендацій лікарів.

У бориспільському закладі «Наш дім» навчаються та проходять реабілітацію діти та молоді люди віком до 18 років та повнолітні з різними рівнями соціальної адаптованості. Нині тут перебувають 16 вихованців, троє з яких навчаються індивідуально. З дітьми та молоддю працюють психологи та логопед-дефектолог, музичний керівник та спортивний тренер. Вихованці мають можливість відвідувати заняття в кінноспортивному клубі.

Під час розмови з керівництвом та персоналом реабілітаційних установ представники Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю обговорили актуальні питання діяльності закладів, зокрема щодо забезпечення необхідним реабілітаційним обладнанням, а також не оминули проблем, які потребують негайного вирішення.

Розповідаючи про діяльність закладу, в. о. директора Реабілітаційної установи для осіб з інвалідністю та дітей-осіб з інвалідністю «Наш дім» В. Божко закцентувала увагу на тому, що сьогодні гостро стоїть питання розширення приміщення їх реабілітаційного закладу.

«У Борисполі на обліку в управлінні соціального захисту населення стоїть 226 дітей-осіб з інвалідністю, які потребують реабілітаційних послуг, 20 з них – потребують денного перебування в установі. Але основною перешкодою для надання широкого спектру реабілітаційних послуг є обмеженість площі приміщень», – зазначила вона. Зокрема, нагальною є потреба у відділенні раннього втручання, необхідно створити творчу майстерню для молоді, не вистачає приміщень для занять дітей з вчителями. Також через брак приміщення немає можливості ввести в експлуатацію вже наявне лікувальне обладнання (лазерна терапія, магнітотерапія, ультразвук).

У відповідь працівники офісу Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю запевнили, що в короткі терміни Олексій Журавко звернеться до відповідних органів влади з проханням якнайшвидше вирішити порушені під час зустрічі питання.

Урядовий портал

  Категорія: