Тріумфальний виступ українських атлетів на ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх в Софії

4 Серпня 2013
Друкувати цю новину

Щойно успішно завершились ХХІІ літні Дефлімпійські ігри, що проходили з 25 липня по 4 серпня 2013 року в м. Софії (Болгарія). Рекордно велика команда Росії, у складі якої був 321 спортсмен, отримала перше місце на Дефлімпіаді-2013 (67 золотих, 52 срібних, 58 бронзових нагород). Українська команда значно меншим складом показала феноменальний результат спортивний результат, здобувши 88 медалей, 21 з яких – золоті, 30 срібних та 37 бронзових медалей та посівши другу позицію у неофіційному медальному заліку. Третє місце у команди Кореї (19 золотих, 11 срібних, 12 бронзових нагород).

Потужний виступ 191 спортсменів-дефлімпійців України, що дозволив їм посісти 2 місце в неофіційному загальнокомандному заліку, забезпечувався кропіткою й продуктивною багаторічною роботою великої та потужної високопрофесіональної дружини тренерів, лікарів, менеджерів на чолі з президентом Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України Валерієм Сушкевичем, президентом Спортивної федерації глухих України Леонідом Касіцьким, начальником Укрцентру «Інваспорт» Оксаною Скугаревою.

Запорукою вдалого виступу була і якісна підготовка, що здійснювалась в Національному центрі параолімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації осіб з інвалідністю, що в м. Євпаторія, АР Крим, який останнім часом в недостатній мірі фінансувався з боку Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Команда повертається в Україну у понеділок, 5 серпня 2013 року, двома чартерами. Урочиста церемонія зустрічі національної дефлімпійської збірної команди – тріумфаторки ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор – о 18:00, в аеропорту Бориспіль, термінал F.

Прес-служба НКСІУ

  Категорія: