Благодійний фестиваль «Подарунок солдату»

Благодійний фестиваль «Подарунок солдату»
14 Вересня 2015
Друкувати цю новину

13 вересня на Михайлівській площі пройшов благодійний фестиваль «Подарунок солдату».

w640_r1_s

Третій фестиваль подарунків для солдатів відбувся в межах Благодійного аукціону побачень для бійців АТО. До заходу долучились ГО «Eleos-Ukraine», «Громадський сектор Євромайдану» та «Український мілітарний портал».

Мета благодійного фестивалю: залучення людей до виготовлення подарунків власноруч для подальшої відправки на фронт.

Попереду осінь і всім нам хочеться душевності і затишку в наших оселях і серці. На жаль, зараз наші бійці позбавлені цих маленьких осінніх приємностей. Натомість, змушені перебувати в окопах і захищати своїми спинами наше мирне небо. Організувати сімейне коло на фронті для солдатів ми не можемо, але зробити подарунки героям, які захищають нас щоденно ціною власного здоров’я та життя, – це в наших силах.

Під час проведення фестивалю «Подарунок солдату», відвідувачі мали змогу придбати сувенірну хенд-мейд продукцію, зробити розпис хною.

Поєднати приємне із корисним, оволодіти новими знаннями та зробити подарунки для солдатів, наші гості могли під час численних майстер-класів із:

  • Розпису футболок
  • Розпису кружок
  • Розпису пряників
  • Миловаріння
  • Створення листівок
  • Плетіння патріотичних браслетів
  • Вишивки подарункових мішечків
  • Розпису трав’яних подушечок
  • Плетіння маскувальної сітки
  • Виготовлення ляльок-мотанок

Організатор Благодійного фестивалю «Подарунок солдату» Ксенія Дронь каже:  «В рамках Благодійного аукціону побачень для бійців АТО ми збираємо кошти на берці і форму, на приціли і каски, але завжди хочеться передати хлопцям щось більше, ніж просто спорядження, хочеться передати їм тепло і наше піклування. Саме тому ми вже втретє проводимо фестиваль Подарунок солдату, адже жодна зимова форма не здатна зігріти душу!».

Цієї неділі було створено та втілено в життя найцікавіші заняття для дорослих та малих небайдужих громадян.

Отже, малеча мала змогу навчитись створювати кольорових метеликів, амулети із ниток, плести браслети, оволодіти технікою декупаж, виговити обереги-яноголи та й просто досхочу поринути в творчість. Окрім цього, діти вчились малювати за допомогою трафаретів, заготовок та нетрадиційних технік малювання. Усі дитячі малюнки було надіслано найсильнішим та наймужнішим захисникам Вітчизни!

Протягом проведення фестивалю відбулося пакування подарунків для бійців АТО: до картонних коробок поклали не тільки власноруч створені на майстер-класах сувеніри, а й те, що небайдужі люди принесли самі. В основному, приносили цукерки, шоколад, горіхи, печиво, пряники, лимони, часник. Також не забували і про корисні у вжитку дрібнички: мило, вологі серветки, одноразові станки, шкарпетки, рукавиці, медикаменти, крем для рук, гігієнічні помади та книги! Протягом дня було зібрано та спаковано більше 30 коробок з подарунками, які вже сьогодні будуть відправлені бійцям в зону АТО.

Починаючи з 17:00, гості фестивалю мали змогу прослухати вечірню програму. Бандуристи виконали українські мотиви, лунали кавери на пісні українських гуртів.

Завершився  захід молебнем за мир в Україні у виконанні академічного хору Київської православної богословської академії. Після цього учасники та організатори піднесли свічки до Стіни пам’яті загиблих у зоні АТО.

Отець Сергій Дмитрієв,  директор ГО Eleos-Ukraine, активно заохочував та підримував проведення Благодійного фестивалю «Подарунок солдату». Він наголошує, що тільки в єдності ми можемо змінити наш світ на краще, та каже: «Попри активність волонтерів та небайдужих, в Києві здається, що війна дуже далеко. Але такими малими кроками ми можемо передати малі послання тим, хто нас захищає. Ряди волонтерів з перших днів поповнили священики, вони й досі поруч».

Координатор Громадського сектору Євромайдану, Олена Подобєд-Франківська: «Ще з часів Євро-майдану ми товаришуємо із хлопцями, які у своїй більшості, після революції Гідності пішли захищати цілісність країни, її східної частини. Ми  завжди підтримуємо армію та мріємо про добробут захисників та мирне небо над нашими головами».

Тільки об’єднавши наші зусилля, ми переможемо в цій війні!  Сторінка на Facebook:   www.facebook.com/events/1613830738859056/

Марія Шепель

  Категорія: