2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди: медальний підсумок 5 дня змагань

2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди: медальний підсумок 5 дня змагань
29 Липня 2013
Друкувати цю новину

2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди: медальний підсумок 5 дня змаганьСьогоднішній день, 29 липня, був щедрим на події: це ж треба, розпочавшись із бронзової нагороди у спортивному орієнтуванні (спринт, Біда Тетяна), він продовжився справжнім шквалом нагород у плаванні, настільному тенісі та греко-римській боротьбі.

Напевно, героїнею сьогоднішнього дня всі вважатимуть плавчиню Ганну Литвиненко, котрій на першій плавальній доріжці на дистанції 100 м вільним стилем вдалось вирвати золото у своїх суперників та розірвати замкнуте коло сумнівів та зневіри; її неймовірний успіх підхопив Андрій Зургалідзе, виборовши золото на дистанції 200м брасом наперекір всьому: дивлячись як пливе цей красень, ніколи і не здогадаєшся, що він змагається, долаючи біль (з травмою хребта та розривами меніска).

Срібна нагорода на плавальній доріжці сьогодні у чоловічій естафеті: Висоцький Олексій, Карниш Артем, Натальчук Володимир, Бистревський Денис були досить близькі до золотої нагороди, лише одна секунда відділила наших спортсменів від цієї медалі.

Вдало розпочали змагання на Дефлімпіаді борці: у Мінченка Сергія (вагова категорія 120 кг) – бронзова нагорода, в Малишевського Сергія (вагова категорія 55 кг) – срібло у греко-римській боротьбі.

2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди: медальний підсумок 5 дня змаганьНарешті з’явилась нагорода і в настільному тенісі: досить довгою та напруженою була боротьба наших спортсменок за золоту нагороду, проте удача була не на стороні українок: Ходько Юлія, Старікова Лариса, Симирякіна Карина та Васильєва Марія отримали друге місце в командних змаганнях з настільного тенісу.

Емоції зашкалювали і в ігрових видах спорту: так, ще з самого ранку у Правіці ми стали свідками яскравого футбольного поєдинку між командою України та Ірану (група В), який завершився з рахунком 2:2. Автором м’ячів став донеччанин Букін Макар, на рахунку в якого вже 4 голи на Дефлімпіаді-2013.

Красиво та впевнено перемогли спортсмени і в пляжному волейболі: всі чотири пари зіграли з рахунком 2:0 (жінки:Україна 1 – Бразилія 1; Україна2 – Угорщина2; чоловіки:Україна2 – Туреччина; Україна1 – Греція1)

У волейболі результат стабільно переможний: з рахунком 3:0 виграли жінки у команди Мексики, з таким же рахунком чоловіки перемогли команду Туреччини.

2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові нагороди: медальний підсумок 5 дня змаганьНайбільше емоцій вирувало сьогодні на баскетбольній площадці: неймовірно яскраво виграла чоловіча команда у не менш сильних спортсменів з Венесуели. Важко словами описати цю боротьбу велетнів: вони грали з надривом, з самовіддачею, до останньої долі секунди борючись за перемогу. Ті емоції, що ми пережили, вболіваючи за наших баскетболістів, важко з чим-небудь порівняти: щоразу згадуючи цю неймовірну перемогу з рахунком 99– 97, повертаєшся до пережитого і не віриш, що таке може трапитись, що двічі, практично уже на фінальному свистку, нашим спортсменам вдавалось вирівняти ситуацію і після двох додаткових 5-ти хвилинних раундів, за декілька секунд до завершення матчу, вирвати жадану перемогу. Признаємось, що спостерігаючи за грою, самим мало вірилось, що можна закинути вирішальний м’яч уже практично під звуки свистка… Неймовірні відчуття, неймовірна гра, неймовірні спортсмени! Дивлячись на них, тепер віриться – все у житті можливе!

basket_n.jpgДівчата-баскетболістки теж отримали перемогу у команди з Китаю з рахунком 93-15. Майже граючись вони легко та впевнено розбили вщент китаянок, відтреновуючи на них цікаві ігрові комбінації.

Що ж, п’ятий день завершено з гідним результатом – 2 золоті, 3 срібні та 2 бронзових медалей. Сподіваємось, що завтрашній день принесе не менше позитивних емоцій та буде ще більш успішнішим для українських спортсменів.

Загалом, за підсумками 5-ти днів Дефлімпіади наші спортсмени вибороли 17 високих нагород, серед яких 2 золоті, 6 срібних та 9 бронзових медалей. А завтра у нас екватор, і наші атлети боротимуться у 13 видах спорту: легкій атлетиці, пляжному волейболі (чоловіки та жінки), боулінгу, карате, спортивному орієнтуванні, боротьбі греко-римській, бадмінтоні, баскетболі (жінки) та волейболі (чоловічі та жіночі команди).

День буде гарячим і сповненим віри в наших спортсменів. Вболівайте разом із нами за українських дефлімпійців!

Прес-служба НКСІУ

  Категорія: