Керівник підприємства ГО осіб з інвалідністю подякував владі за вчасно отримані пільги на оподаткування

29 Липня 2013
Друкувати цю новину

Під час наради у заступника голови Полтавської ОДА Олександра Коваля директор Полтавського виробничого підприємства «Універсал» УТОГ Борис Акінін висловив слова вдячності обласній владі за порозуміння, підтримку і співпрацю, а також за своєчасну підготовку документів, які дозволили отримати пільги на оподаткування. Це дало можливості забезпечити стабільну роботу єдиного в Україні підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю, уникнути підвищення вартості товару, збільшення митного збору. В стислі терміни Департамент праці та соціального захисту населення опрацював матеріали та підготував розпорядження голови обласної державної адміністрації.

Він зазначив, що після розформування на центральному рівні Комісії з питань діяльності підприємств та організацій, громадських організацій осіб з інвалідністю, яка мала регіональні відділення, де розглядалося та приймалося рішення щодо надання підприємствам пільг щодо оподаткування продукції, функції комісії передані органам виконавчої влади. Але механізм реалізації облдержадміністраціями цих повноважень залишався невизначеним.

У роботі наради взяли участь керівники галузевих департаментів облдержадміністрації, Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, підприємств громадських організацій осіб з інвалідністю.

Також під час наради зазначили, що підприємства громадських організацій мають можливість та бажання виготовляти якісну продукцію та постійно збільшувати її асортимент. Визначені пріоритетні напрямки в роботі для розширення ринків збуту продукції, яка виготовляється людьми з обмеженими можливостями, та подолання тих проблемних ситуацій, що виникли на підприємствах громадських організацій осіб з інвалідністю в останній час.

Новини Полтавщини

  Категорія: