Візит Марії Гайдар у санаторії Сергіївки, в яких проживають внутрішньо переміщені особи – інваліди

Візит Марії Гайдар у санаторії Сергіївки, в яких проживають внутрішньо переміщені особи – інваліди
14 Серпня 2015
Друкувати цю новину

Вже кілька днів в санаторіях Одеської області, де проживають внутрішньо переміщені особи (ВПО) – інваліди, спостерігається паніка, нерозуміння і страх виселення людей з санаторіїв.

11

Дуже важко пояснити кожному, що ніхто не планує викидати людей на вулицю. Але при цьому розселення неминуче, і ведеться робота Регіонального штабу з питань ВПО за визначенням механізму цієї процедури. Тим більше, що дуже важко заспокоїти людей, якщо їх настрої підігріваються в напрямку негативного настрою на сам процес розселення.

7 серпня, з метою заспокоїти людей, вислухати їх, пояснити виконану роботу Регіонального штабу з ВПО та подальші шляхи, спрямовані на майбутнє проживання ВПО-осіб з інвалідністю в Одеській області, Марія Гайдар відвідала Сергіївку.У кожному з трьох санаторіїв (“Плай”, “Сенетатя” і “Сперанца”) були зроблені зустрічі з переселенцями. Зустрічі дуже важкі. Багато питань від людей і багато відповідей.

Головне, що хотіла донести Марія: Одеська ОДА веде роботу з питань ВПО-осіб з інвалідністю. Людей не виселять на вулицю, поки не будуть надані варіанти нового житла, що обговорюватимуться з самими переселенцями з урахуванням індивідуального підходу до кожної сім’ї. Необхідно зупинити процес збільшення боргів перед санаторіями, а також вирішується питання їх погашення.

Всі ці питання дуже серйозні і вимагають великої і копіткої роботи, чим зараз і займається Регіональний Штаб з ВПО. Вже є кілька варіантів, які розглядаються у вигляді майбутнього місця проживання людей. Є напрацювання за механізмом проживання людей в санаторіях в перехідний період – до моменту повного розселення. Ведеться документальна робота з визначення суми боргів перед санаторіями і механізму їх погашення.

Після відвідання Марією санаторіїв можна зробити висновок: люди заспокоїлися, коли почули, що немає наміру їх виселити без надання варіантів житла, куди вони могли б переїхати.

Одеська ОДА

  Категорія: