Нові палати допоможуть покращити відсоток одужання дітей, та й сам шлях терапії буде не таким важким!

Нові палати допоможуть покращити відсоток одужання дітей, та й сам шлях терапії буде не таким важким!
22 Липня 2015
Друкувати цю новину

5 додаткових спеціальних палат незабаром з’явиться в онкогематологічному відділенні Полтавської міської дитячої клінічної лікарні. Наразі там ведуться ремонті роботи, хід яких сьогодні приїхав перевірити міський голова Олександр Мамай.

14758321_2936f472

Такі палати відділенню вкрай необхідні, адже багато дітей, які хворіють на лейкемію, не можуть перебувати в палаті з іншими дітьми через небезпеку зараження інфекцією, з якою виснаженому хіміотерапією організму вкрай важко боротися. То ж, кожна нова палата буде обладнана окремим санвузлом і розрахована лише на одну дитину з батьками.

Наші діти і їхнє здоров’я – найважливіше, що взагалі існує в цьому житті. Відтак, кошти на підвищення рівня медичного обслуговування в Полтаві необхідно виділяти, не зважаючи ні на що, переконаний міський голова Олександр Мамай:

– Незважаючи на складну ситуацію, ми цього року виділили на ремонт лікарень 16 мільйонів гривень (у 2014 році ця сума становила 10 мільйонів гривень). Один мільйон з цих коштів піде саме на капітальний ремонт приміщення і створення відповідних умов для лікування онкохворих дітей. Відтак, до тих 25 палат, що є, додамо ще 5. Вони дуже потрібні, адже до лікарні звертаються родини не лише з Полтави, але й з області. Ми не можемо їм відмовити, бо всі діти – наші, і наш обов’язок – допомогти їм! Кожна нова палата буде розрахована на одну дитину і її супроводжуючого. Зручно тут буде і дітям з обмеженими можливостями.

Дійсно, ізоляція від інших хворих, а, отже, і різних інфекцій, – важливий фактор успішного лікування, говорить завідуюча онкогематологічним відділенням лікарні Світлана Шевченко:

– Вже досить тривалий час наше відділення входить до складу кооперативної групи по лікуванню лейкемій та онкозахворювань в Україні. Це сучасна протокольна терапія, яка дає змогу одужувати понад 70% хворим з онкологічною та онкогематологічною патологією. Але результати лікування також дуже залежать від умов перебування, а саме наявності/відсутності контактів з іншими онкохворими дітьми, які можуть мати інфекцію.

Повна ізоляція на період лікування, говорить Світлана Шевченко, значно покращить відсоток одужання дітей, та й сам шлях терапії буде не таким важким.

На сьогоднішній день, зазначає очільник міста, закуплені всі необхідні матеріали для ремонту. Також придбані ліжка та протипролежневі матраци. Відтак, завершити ремонт додаткових палат в онкогематологічному відділені планують у вересні цього року.

Полтавська міська рада

  Категорія: