Чернівці приймали «Літню школу української жестової мови та культури глухих»

Чернівці приймали «Літню школу української жестової мови та культури глухих»
10 Липня 2015
Друкувати цю новину

litnya-shkola-dlya-gluxix29 червня 2015 року розпочав свою роботу щорічний навчально-рекреаційний табір «Літня школа української жестової мови та культури глухих» на базі Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1. У його організації взяли участь викладачі та студенти кафедри загальної та соціальної педагогіки Українського католицького університету (УКУ) спільно з Українсько-Канадським Альянсом для глухих та слабочуючих.

Основна мета проведення табору – допомогти дітям з порушеннями слуху вдосконалити власний фізичний, психологічний, інтелектуальний та культурно-мистецький розвиток, посприяти у розкритті лідерських навичок, а передусім відчути себе повноправними, самодостатніми і просто щасливими дітьми.

У програмі роботи табору вдало поєдналися навчання та змістовний відпочинок. Для нечуючих школярів, їхніх батьків, педагогів та студентів проводилися заняття з української жестової мови та сімейної психології. Робота літньої школи жестової мови була зорієнтована не тільки на учнів шкіл, а й на педагогів, які працюють з ними. Студенти кафедри загальної та соціальної педагогіки УКУ мали чудову нагоду постійно спілкуватися з глухими дітьми, а також удосконалювати власні навички жестового спілкування.

Гості та учасники відвідали цікаву екскурсію, під час якої познайомилися з архітектурною перлиною Чернівців – Чернівецьким національним університетом ім. Юрія Федьковича. Незабутні враження залишилися і після відвідин Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця» – одного з семи чудес України.

По завершенню роботи навчально-рекреаційного табору учні підготували концерт. Юні артисти представили пісні жестовою мовою, танці, розігрували сценки зі шкільного життя. Також, під час концерту усі діти взяли участь у флешмобі «Україна – єдина країна».

За інформацією департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА

МОН України

  Категорія: