Працевлаштування людей з особливими потребами: з турботою про кожного

Працевлаштування людей з особливими потребами: з турботою про кожного
9 Липня 2015
Друкувати цю новину

Робота фахівців відділу сприяння працевлаштуванню Одеського міського центру зайнятості з людьми з обмеженими фізичними можливостями спрямовується на забезпечення конкурентоспроможності людини з інвалідністю на ринку праці та  його трудове влаштування.

І для кожної такої людини, що звертається по допомогу до служби зайнятості, необхідно шукати окремий підхід. Так, враховувати особливі потреби при підборі підходящої роботи  довелося і під час пошуку роботи  для мешканки Одеси Олени. В її індивідуальній програмі реабілітації людини з інвалідністю за рекомендаціями МСЕК вказано: рекомендована робота без тяжких фізичних навантажень, довгого ходіння та довгого перебування на ногах. За направленням служби зайнятості  Олена здобула професію «оператор котельні» в ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».  Деякий час вона працювала за набутою професією. А згодом, звернувшись до служби зайнятості і отримавши комплекс інформаційних та профорієнтаційних послуг, знову скористалась пропозицією підвищити кваліфікацію на курсах цільового призначення за навчальним напрямком «Виконання робіт на ПК за програмою користувача» ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ».

Після закінчення навчання фахівець з питань зайнятості підібрав  для жінки вакансію та видав направлення на працевлаштування до КП «Теплопостачання міста Одеси», де Олена і була працевлаштована.

З метою реалізації творчих і виробничих здібностей осіб з інвалідністю та з урахуванням індивідуальних програм реабілітації забезпечується право таких людей  на навчання та працю.

Фахівці Одеського міського центру зайнятості ведуть щоденну роботу у напрямку професійного навчання та працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. І кожна історія успішного працевлаштування цієї категорії безробітних – результат тісної співпраці між службою зайнятості та роботодавцями.

Одеський ОЦЗ

  Категорія: