В обласному центрі організували акцію для дітей з особливими потребами

В обласному центрі організували акцію для дітей з особливими потребами
21 Травня 2015
Друкувати цю новину

У рамках святкування тижня сім`ї на Прикарпатті представники департаментів соціальної політики та освіти і науки облдержадміністрації організували спільну акцію для вихованців дитячих будинків-інтернатів системи соціального захисту населення та учнів Вищого художнього професійного училища №3 міста Івано-Франківська.

IMG_5066 (1)

Її метою стала  інтеграція дітей з особливими потребами Залучанського та Коломийського дитячих будинків-інтернатів  до середовища, у якому зростають їхні однолітки. Зокрема, учні училища провели святковий концерт та продемонстрували  художній майстер-клас із виготовлення виробів ручної роботи.

За словами представника департаменту соціальної політики облдержадміністрації Аліси Юрченко, до участі у заході були запрошені вихованці від десяти до вісімнадцяти років. Виготовляючи різноманітні прикраси, вони не лише продемонстрували свою креативність, а й показали свою наполегливість у роботі та  прагнення до естетичної краси.

«Ініціюючи проведення цього заходу, ми, перш за все, намагалися реалізувати концепцію рівності між дітьми, – зауважив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович. – Адже, як свідчить практика, подібні  проєкти допомагають  діткам з особливими потребами   соціалізуватися в оточенні обдарованих учнів училища та усвідомити свою суспільну значимість».

Івано-Франківська ОДА

  Категорія: