В Україні 2% усіх дітей є людини з інвалідністюми

5 Червня 2013
Друкувати цю новину

В Україні майже 2% усіх дітей є людини з інвалідністюми. Про це, як повідомили УНН у прес-службі Генпрокуратури України, розповів начальник Головного управління захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури України Володимир Вишинський.

За повідомленням, у країні проживає 167 тис. дітей-осіб з інвалідністю, що становить майже 2% від усієї кількості дітей.

Лише половина дитячого населення має змогу реалізувати своє право на оздоровлення та відпочинок, третина охоплена змістовним дозвіллям. У трудових відносинах з роботодавцями перебуває 0,7% осіб у віці від 15 до 18 років, які потенційно можуть працювати.

У такій ситуації питань, які потребують прокурорського втручання, залишається багато. Наказом Генерального прокурора України від 01 листопада 2012 № 16гн “Про організацію діяльності органів прокуратури щодо захисту прав і свобод дітей” чітко регламентуються завдання та функції прокурорів, визначаються пріоритети у цій сфері, які базуються на вимогах Конвенції ООН про права дитини та Закону України від 26 квітня 2001 р. “Про охорону дитинства”.

У полі зору органів прокуратури постійно перебувають питання додержання прав дітей на охорону життя і здоров’я, освіту, відпочинок та змістовне дозвілля, опіку, піклування, усиновлення, майно та житло, працю та працевлаштування, захист від насильства в сім’ї.

  Категорія: