Володимир Рибак відкрив новий корпус чернігівського центру для дітей-осіб з інвалідністю

Володимир Рибак відкрив новий корпус чернігівського центру для дітей-осіб з інвалідністю
5 Червня 2013
Друкувати цю новину

Володимир Рибак відкрив новий корпус чернігівського центру для дітей-осіб з інвалідністюГолова Верховної Ради Володимир Рибак 31 травня урочисто перерізав стрічку нового корпусу чернігівського реабілітаційного центру «Відродження» для дітей-осіб з інвалідністю.

Функціонування стаціонарного відділення на 65 ліжко-місць дозволить удвічі збільшити чисельність дітей, охоплених реабілітаційними послугами.

Додатково за рік тут проходитимуть реабілітацію понад 700 дітей.

Володимир Рибак акцентував увагу на необхідності політиків «почути одне одного» і на політичній стабільності. Він назвав знаковим, що стаціонарне відділення Центру відкривається напередодні Міжнародного Дня захисту дітей і вручив комп’ютер керівникові Центру Василю Пасічнику. А генеральний директор ДП «Укрсівербуд» Віктор Вереша отримав з рук голови Верховної Ради іменний годинник. Самому Вереші випала місія урочисто вручати ключі від нового корпусу:

Дітки, що проходять реабілітацію в закладі, отримали солодощі до свята.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко повідомив, що на черзі відкриття в області п’яти шкіл і низки інших заходів, що дасть можливість суттєво покращити якість надання соціальних послуг для населення.

Очільник області подякував будівельникам та усім небайдужим людям, причетним до відкриття нового корпусу, за втілення задуму, батькам – за мудрість і терпіння, а також висловив сподівання, що цей заклад принесе користь дітям не лише з міста, а й з усієї області.
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, народний депутат України Владислав Атрошенко та інші гості свята оглянули новозбудоване приміщення та в кабінеті локомоторної терапії ознайомилися з роботою на комплексі Locomat Pro.

Про центр “Відродження”: Основним напрямком діяльності обласного Центру соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю є надання фахових послуг з комплексної реабілітації одночасно 158 дітям-людини з інвалідністюм області. Якість цих послуг відповідає європейським стандартам. За концепцією комплексної реабілітації, яку розроблено на базі обласного Центру, реалізується мета не тільки відновлення фізичного здоров’я, а й становлення особистісного та соціального статусу дітей-осіб з інвалідністю.

Досвід роботи Центру і запроваджені його фахівцями методики реабілітації дітей-осіб з інвалідністю отримали високу оцінку з боку науковців, державних діячів, керівників Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я України і рекомендовані для впровадження в інших регіонах України.

З жовтня 2001 року на базі закладу реалізується державна програма – Концепція ранньої соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю. З вересня 2006 року на частині приміщень Центру «Відродження» на правах оренди створений державний заклад «Обласний Центр медико-соціальної реабілітації дітей-осіб з інвалідністю», який складається з двох відділень: стаціонарного на 30 ліжок та денного перебування на 128 місць. Це дало змогу розширити географію обслуговування дітей з особливими потребами, госпіталізувати дітей з матерями з віддалених районів області.

Інноваційним надбанням 2012 року є встановлений за сприяння Мінсоцполітики комплекс «Локомат», який забезпечує корекцію рухових порушень у дітей з дитячим церебральним паралічем.

Високий Вал + Фото

  Категорія: