Забезпечення гарантій зайнятості людей з інвалідністю

Забезпечення гарантій зайнятості людей з інвалідністю
15 Квітня 2015
Друкувати цю новину

1425386474_10472Державна служба зайнятості сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню громадян з особливими потребами з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені підприємствами.

Службою зайнятості приділяється особлива увага та впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю.

До Одеського міського центру зайнятості звернулася Ольга Ф., яка в 2014 році закінчила Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського», отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Психологія». МСЕК їй була рекомендована робота без важких фізичних навантажень в сприятливих умовах. Ольга отримала консультацію з працевлаштування та зареєструвалась в службі зайнятості, скористалась послугами фахівця відділу активної підтримки безробітних, взяла участь у груповому профорієнтаційному заході центру зайнятості,  у семінарі з техніки пошуку роботи та отримала направлення на працевлаштування на посаду «спеціаліст державної служби» до Одеського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Після проходження конкурсу на заміщення вакантної посади та спеціальної перевірки Ольга була прийнята на роботу.

Зусилля спеціалістів Одеського міського центру зайнятості  спрямовуються на забезпечення конкурентоспроможності людини з інвалідністю на ринку праці і його трудового влаштування, шляхів подальшої співпраці та взаємодії служби зайнятості  і роботодавців з метою забезпечення гарантій зайнятості людей з інвалідністю в напрямку їх працевлаштування та укомплектування нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Одеський міський центр зайнятості

  Категорія: