Олег Гончарук: Для належного забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет будуть максимально враховані й можливості вітчизняних виробників

Олег Гончарук: Для належного забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет будуть максимально враховані й можливості вітчизняних виробників
7 Квітня 2015
Друкувати цю новину

IMG_7853 (2)На цьому, спілкуючись з мешканцями області під час чергового прийому громадян, наголосив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

Численні питання, з якими звернулися до керівника обласної державної адміністрації мешканці краю, торкалися належного надання інсуліну хворим на цукровий діабет, виділення коштів для матеріальної допомоги на лікування, особливостей здійснення перерахунку пенсії та можливості облаштування автобусної зупинки в мікрорайоні «Західний» у селі Угринів Тисменицького району.

Зокрема, представники громадської організації «Народна рада» звернулися до очільника області з питанням забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет. У своєму звернені вони акцентували увагу на можливості використання в тому числі й лікарських засобів місцевих виробників, що сприятиме максимальному забезпеченню хворих медикаментами та загалом стимулюватиме розвиток української фармацевтичної галузі.

«На сьогодні 100-відсоткове забезпечення хворих інсуліном є одним із пріоритетних завдань обласної влади. Питання надзвичайно важливе, адже від цього залежить людське життя, – відзначив Олег Гончарук. – Досягти цього можна, зокрема, і шляхом застосування вітчизняних препаратів, вартість яких є значно нижчою за іноземні аналоги, а якість відповідає світовим стандартам».

Голова облдержадміністрації зауважив, що дане питання перебуває на постійному контролі в департаменті охорони здоров’я.

Загалом, на усі запитання громадян,  головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком та керівниками структурних підрозділів ОДА надані необхідні консультації і роз`яснення, окреслено шляхи можливого вирішення  проблемних питань.

Івано-Франківська ОДА

  Категорія: