Адаптація до соціуму

Адаптація до соціуму
28 Травня 2013
Друкувати цю новину

Відділення соціально-побутової адаптації територіального центру вже 17 років діє на території нашого району. Фахівці відділення опікуються долею дорослих та дітей з особливими потребами й спільними силами надають їм різноманітні послуги.

Адаптація до соціуму

За час свого функціонування встигли багато чого зробити, допомогти багатьом знедоленим. Спільними зусиллями та співпрацею з Красноармійською районною організацією осіб з інвалідністю розпочав роботу проєкт «Фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Зорі надії», партнером якого є територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).Підопічні відділення є учасниками проєкту  тому ми спільно допомагаємо їм найкраще підготуватися. Напередодні пасхальних свят провели майстер-клас з вишивання бісером. Колективно до фестивалю підготовленовишиту бісером ікону Пресвятої Божої Матері. За планом проєкту відвідали Храм Різдва Богородиці, що є дуже актуальним у ці святкові дні. У всіх виникло бажання побувати там ще раз.

Адаптація до соціуму

Також у відділенні ми організуємо бесіди, дискусії на яких обговорюємо проблеми виховання молоді та можливості для подальшого розвитку її мистецької складової. Потребуючим за призначенням лікаря надаються безкоштовні послуги з масажу. Завдяки відділенню підопічні інваліди почали займатися спортом, приймають участь у різних спортивних заходах не лише в районі, а й по області. Почали частіше зустрічатися та адаптуватися до соціуму – при можливості відвідувати футбольні та хокейні матчі, дельфінарій, циркові вистави, проходити курс реабілітації та оздоровлення на Азовському узбережжі.

Напередодні Дня Перемоги, разом з головою Красноармійської районної організації осіб з інвалідністю К.Сахаровою вшанували ветеранів Великої Вітчизняної війни. Кожен ветеран, що перебуває на обліку в організації, спільно з привітаннями отримав набір продуктів харчування. А 8 травня ми усі разом побували на меморіалі пам’яті в селищі Новоекономічне, де поклали квіти до пам’ятника Воїна-визволителя і плит з іменами загиблих. З вдячністю і сумом згадали всіх, чиї життя були віддані Великій Перемозі.

Альона Малець,
соціальний педагог терцентру
 

  Категорія: