Питання працевлаштування осіб з інвалідністю обговорили в Чигирині

Питання працевлаштування осіб з інвалідністю обговорили в Чигирині
3 Квітня 2015
Друкувати цю новину

354602Щоб успішно інтегруватися в суспільство, особи з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту, відповідних умов життя. Працівники державної служби зайнятості приділяють цій категорії громадян особливу увагу, запроваджують нові підходи до вирішення проблем іхньої зайнятості та працевлаштування.

В Чигиринському районному центрі зайнятості за участі соціальних партнерів було проведено засідання круглого столу на тему: «Особливості соціального захисту та проблеми працевлаштування осіб з інвалідністю».

До участі були запрошені Ніна Манько, голова міжрайонної МСЕК № 2, Ніна Кушнірик, лікар-реабілітолог міжрайонної МСЕК № 2, Ольга Рідош, заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності, Валентина Бессонова, головний спеціаліст відділу по роботі з людини з інвалідністюми управління соціального захисту населення Чигиринської РДА, Марина Січова, заступник начальника управління Пенсійного фонду в Чигиринському районі, Юлія Чуєнко, головний спеціаліст відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації, а також головний державний інспектор праці територіальної державної інспекції з питань праці в Черкаській області.

Учасники зустрічі обговорили питання працевлаштування, забезпечення засобами реабілітації, пенсійного забезпечення, професійного навчання осіб із обмеженими фізичними можливостями. Особливо гостро стояло питання виконання роботодавцями укомплектування 4%-го нормативу робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю. Обговорено співпрацю МСЕК та центру зайнятості у питанні реалізації індивідуальних програм реабілітації таких громадян.

У результаті проведеної роботи був розроблений проєкт плану заходів щодо виконання Угоди про співпрацю між «Черкаським обласним центром медико-соціальної експертизи» Черкаської обласної ради та Чигиринським районним центром зайнятості на 2015-2016 роки.

Чигиринський районний центр зайнятості

  Категорія: