НАІУ взяла участь в роботі науково-практичної конференції «Медико-соціальні аспекти діагностики, лікування та реабілітації захворювань у дітей»

НАІУ взяла участь в роботі науково-практичної конференції «Медико-соціальні аспекти діагностики, лікування та реабілітації захворювань у дітей»
23 Березня 2015
Друкувати цю новину

На запрошення організаторів НАІУ взяла участь в роботі науково-практичної конференції «Медико-соціальні аспекти діагностики, лікування та реабілітації захворювань у дітей» в НМАПО імені П. Л. Шупика.

медико-соціальні аспектиВідкрив науково-практичну конференцію ректор НМАПО П. Л. Шупика, академік НАМН України, професор Ю. В. Вороненко, який привітав учасників конференції, відмітив актуальність питань реабілітації в сучасній педіатрії, побажав плідної роботи.

Заступник Міністра керівник апарату Міністерства охорони здоров’я України О. В. Терещенко в своїй доповіді зробила акцент на труднощах, які переживає медична галузь у зв’язку з проведенням АТО, і повідомила, що МОЗ України, разом із міжнародними організаціями, проводить значну роботу із забезпечення медичним обслуговуванням переселенців із зони АТО та дітей, які втратили батьків. Вона також підкреслила необхідність підвищення рівня первинної невідкладної медико-санітарної допомоги дітям в регіонах, які постраждали від бойових дій. Окрему увагу було приділено актуальності обговорення на конференції невідкладних питань реабілітології, концепції соціальної педіатрії та проєктів наказів МОЗ України щодо розвитку центрів реабілітації і затвердження переліку захворювань та патологічних станів, що дають право на встановлення інвалідності дітям.

В рамках науково-практичної конференції 20 березня 2015 року відбулась нарада головних позаштатних спеціалістів зі спеціальностей «Педіатрія», «Дитяча неврологія», «Дитяча психіатрія», керівників лікувально-профілактичних закладів та завідувачів кафедр педіатрії, дитячої неврології вищих медичних навчальних закладів та закладів післядипломної освіти України, а також симпозіум організації системи і методів медико-соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

За матеріалами НМАПО П. Л. Шупика

  Категорія: