Реабілітація військовослужбовців-осіб з інвалідністю

Реабілітація військовослужбовців-осіб з інвалідністю
13 Березня 2015
Друкувати цю новину

PictureВ обласному центрі здоров’я в Ужгороді відбувся семінар із соціальної та психологічної реабілітації військовослужбовців-осіб з інвалідністю, які повернулися із зони АТО. На запрошення закарпатських спеціалістів лектором виступала європейський лікар-психіатр, фахівець з посттравматичного стресу Людмила Мателешко, яка є уродженкою обласного центру Закарпаття. Останні 15 років Людмила Ермінівна проживає і працює в Базелі (Швейцарія), є лікарем відділення психіатрії, яке працює з мігрантами з посттравматичним синдромом. Психіатр має багаторічний досвід роботи з людьми, які стали жертвами  воєнних конфліктів.Під час семінару фахівець розповіла про всі тонкощі роботи психіатра, а також принципи, завдання та етапи психологічної реабілітації військовослужбовців.

Організаторами проведення даного заходу виступили Закарпатський осередок Української спілки психотерапевтів, Центр Психологічної служби та кризових станів, Управління охорони здоров’я облдержадміністрації. В роботі семінару «Сучасна концепція посттравматичного синдрому. Діагностика, методи лікування» приймали участь сімейні лікарі, практикуючі психологи, психотерапевти, соціальні працівники, волонтери та представники інших дотичних організацій, за допомогою в які можуть звернутися учасники АТО. Представник відділення Фонду також прийняв участь.

За час бойових дій на Сході України до Закарпатської обласної психіатричної лікарні звернулися 68 учасників АТО. Зараз там проходять лікування 19 військових.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю

  Категорія: