У Києві пройде футбольний турнір серед дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах

17 Травня 2013
Друкувати цю новину

Всеукраїнський футбольний турнір на Кубок ЮНІСЕФ серед дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, відбудеться 20 травня на київському стадіоні імені Баннікова.

Про це повідомила прес-служба Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

“У турнірі братимуть участь понад 100 юних футболістів з Одеси, Києва, Миколаєва, Херсона, Івано-Франківська, Харкова, Закарпатської та Львівської областей. За Кубок ЮНІСЕФ змагатимуться діти-сироти, ті, що позбавлені батьківського піклування, мають обмежені можливості, торкнулися проблеми ВІЛ, а також діти з притулків, діти-біженці. Нагородить переможців Кубка та кращих гравців голкіпер київського “Динамо” Олександр Шовковський”, – зазначили у прес-службі.

Юних учасників змагань привітають віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

Довідка: В Україні проживає 8 мільйонів дітей, з яких 165 тисяч – діти з інвалідністю, понад 100 тисяч живуть на вулиці, близько 95 тисяч – в інтернатних закладах. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту та підтримки дітей з моменту народження і до початку дорослого життя. Програми фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Представництво Фонду в Україні відкрито 1997 року.

Укрінформ

  Категорія: