Вчителі не завжди хочуть бачити у своєму класі дитину з обмеженими можливостями

Вчителі не завжди хочуть бачити у своєму класі дитину з обмеженими можливостями
9 Квітня 2013
Друкувати цю новину

Вчителі не завжди хочуть бачити у своєму класі дитину з обмеженими можливостямиСуспільство ще не готове до того, щоб діти з обмеженими можливостями вчилися у загальноосвітніх школах. Над цією проблемо потрібно ще багато працювати.

Таку думку висловила  представник Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України в Житомирській області Неля Ковалюк на круглому столі «Міжвідомча діяльність у впровадження інклюзивної освіти».

«Потрібно формувати нашу ментальність. Створити вільний доступ до шкіл та вбиралень. Найголовніше – це підготувати батьків у яких здорові діти та батьків, які мають дітей з інвалідністю. Також потрібно проводити роботу з вчителями», – каже Неля Ковалюк.

За її словами, у сусідній Польщі діти з інвалідністю вже більше 10 років навчаються зі здоровими дітьми. Вони розпочинали свою роботу з того, що зараз роблять в Україні. Єдина відмінність у тому, що у нас це відбувається дуже повільно.

«Вчителі не завжди хочуть бачити у своєму класі дитину з обмеженими можливостями. З першого вересня вже введена така посада, як помічник вчителя, але поки ця посада не оплачується. Гроші потрібно давати тоді, коли вже готове суспільство та керівництво школи», – переконана представник Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України в Житомирській області.

Зараз у Житомирі живе близько двох тисяч дітей з обмеженими можливостями. Багато їхніх батьків вже готові до того, щоб їхні діти ходили до загальноосвітніх шкіл. Як правило, такі діти навчаються вдома за індивідуальним планом.

Вчителі не завжди хочуть бачити у своєму класі дитину з обмеженими можливостями

Перший житомирський інформаційний портал 

  Категорія: