Команда кейс-менеджерів успішно долучилася до наглядової ради лікарні для покращення медичних і реабілітаційних послуг у Житомирі

Команда кейс-менеджерів успішно долучилася до наглядової ради лікарні для покращення медичних і реабілітаційних послуг у Житомирі
6 Серпня 2024
Друкувати цю новину

Хочемо поділитися досвідом, як наша команда кейс-менеджерів Проєкту «Покращення реабілітаційних послуг у системах охорони здоров’я (SRSHS)» співпрацює з органами місцевого самоврядування для покращення надання якісних медичних і реабілітаційних послуг.

Нещодавно дізналися з сайту Житомирської міської ради (ЖМР) про формування наглядової ради комунальних підприємств Житомирської міської ради: «Лікарня №1» та «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка». Зазвичай до складу наглядової ради входили депутати ЖМР, але цього разу склад буде змінено – до нього мають увійти і представники громадськості.

Член нашої команди, Юрій Баришев,  взяв участь у засіданні конкурсної комісії з відбору кандидатів у члени наглядової ради КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка». Рішенням конкурсної комісії кандидат від нашої команди пройшов відбір для роботи в наглядовій раді. Надалі його кандидатуру буде запропоновано на розгляд виконавчого комітету ЖМР.

Неймовірна кількість паперів була зібрана: копія диплома про відповідну освіту, довідка про сплату податків, довідка про доходи, довідка про досвід роботи в медичному напрямку та інші. Було складно знайти кандидатів на цю громадську роботу через численні вимоги.

Але наша команда мала мету – увійти до складу наглядової ради. Під час проведення конкурсу члени конкурсної комісії поставили Юрію багато запитань щодо його мотивації стати членом наглядової ради.

Відповідь була проста: «Хочу, щоб медичні та реабілітаційні послуги в медичних закладах міста надавалися якісно і вчасно. Мрію про доступні послуги з комфортними умовами перебування пацієнтів з інвалідністю в лікарнях міста. Мрію про гідну медицину і реабілітацію. Саме тому ми з командою вирішили взяти участь у конкурсі, щоб брати участь у процесі змін і покращень».

Наступний етап роботи нашої команди – увійти до складу наглядової ради КП «Лікарня №1» ЖМР.

Побажаємо удачі Юрію. Цей успіх є важливим кроком для нашої команди на шляху до покращення медичних та реабілітаційних послуг у Житомирі. Ми віримо, що наша участь у наглядовій раді дозволить зробити послуги більш доступними, комфортними та якісними для всіх пацієнтів, зокрема для людей з інвалідністю. Наша команда готова працювати над змінами і вдосконаленнями, щоб забезпечити гідну медицину і реабілітацію для кожного.

Проєкт «Покращення реабілітаційних послуг у системі охорони здоров’я» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України під керівництвом Momentum Wheels for Humanity (Momentum) .

Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з угодою про співпрацю з Partnerships Plus під номером 7200AA18CA00032, яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у відповідності до угоди під номером PP-EI-001 з Momentum Wheels for Humanity. Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів.