Інклюзивні послуги – взаємодія влади та громадськості. Представлення проєкту Міжгірській територіальній громаді Закарпатської області

Інклюзивні послуги – взаємодія влади та громадськості. Представлення проєкту Міжгірській територіальній громаді Закарпатської області
20 Червня 2024
Друкувати цю новину

20 червня 2024 року представники Національної Асамблеї людей з інвалідністю України (НАІУ) відвідали Міжгірську територіальну громаду, що на Закарпатті. У рамках проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги», який реалізується за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», була проведена ознайомча зустріч з представниками органів місцевого самоврядування (ОМС), закладів охорони здоров’я та громадських об’єднань людей з інвалідністю громади.

Під час заходу були презентовані цілі та завдання проєкту. Головна мета проєкту – посилення інклюзивності в секторі охорони здоров’я. Діяльність спрямована на мобілізацію місцевих організацій осіб з інвалідністю, органів місцевого самоврядування та постачальників медичних послуг. Учасників ознайомили із загальними аспектами надання реабілітаційних послуг, представили алгоритм проведення дослідження щодо надання медичних та реабілітаційних послуг у територіальних громадах. Було обговорено проблемні питання щодо надання реабілітаційних послуг у територіальній громаді.

В рамках проєкту представники НАІУ відвідали КНП «ЛПУ Міжгірська районна лікарня».  На зустрічі з керівництвом та персоналом лікарні обговорювали питання надання інклюзивних реабілітаційних послуг, проблеми та перепони, з якими стикаються вразливі категорії населення в процесі отримання послуг. Ознайомились з роботою реабілітаційного відділення лікарні.

З метою оцінки ролі та функцій органів місцевого самоврядування у впровадженні інклюзивних медико-реабілітаційних послуг було проведено глибинне інтерв’ю з представниками місцевої влади.

Реалізація проєкту триває. Наступний візит відбудеться до Іршавської громади. Слідкуйте за нашими новинами.

Цей захід проводився Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

 

#USAID #НАІУ #реабілітація #інклюзивні_реабілітаційні_послуги #інклюзивні_громади

 

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: