Інклюзивні послуги – взаємодія влади та громадськості. Презентація проєкту Жовківській громаді, що на Львівщині

Інклюзивні послуги – взаємодія влади та громадськості. Презентація проєкту Жовківській громаді, що на Львівщині
3 Червня 2024
Друкувати цю новину

В останній день травня з метою представлення проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги», представники НАІУ спільно з представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» завітали до Жовківської територіальної громади Львівської області. Це вже шоста громада, яку відвідали наші представники в рамках реалізації зазначеного проєкту. Участь у заході від громади взяли заступник міського голови Жовківської міської ради Львівської області Андрій Колієвич, представники ОМС, закладів охорони здоров’я.

Під час зустрічі учасники заходу ознайомились із загальними аспектами надання реабілітаційних послуг, обговорили проблеми запровадження надання таких послуг у громаді, розглянули питання щодо посилення співпраці органів місцевої влади з громадськістю та активізації лідерства серед громадського руху осіб з інвалідністю.

«В рамках проєкту для підвищення рівня обізнаності в питаннях інвалідності та інклюзивного прийняття рішень планується кооперація з представниками органів місцевого самоврядування, місцевих ОГС, а також їхнє прагнення необхідних покращень,- повідомила керівниця проєкту Світлана Петруша. – Для цього буде проведено глибинне інтерв’ю з представниками місцевої влади та закладів охорони здоров’я».

В межах візиту відвідано Жовківську лікарню Жовківської міської ради, де з представниками лікарні обговорили питання запровадження роботи реабілітаційного відділення у лікарні для надання інклюзивних реабілітаційних послуг.

Зустріч сприяла підвищенню рівня обізнаності та знань представників місцевої влади щодо надання інклюзивних медичних та реабілітаційних послуг, питань інвалідності та інклюзії. А також посиленню роботи органів місцевої влади з громадськістю та можливої активізації лідерства серед громадського руху людей з інвалідністю.

Цей захід проводився Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

#USAID #НАІУ #реабілітація #інклюзивні_реабілітаційні_послуги #інклюзивні_громади

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: