Семінар «Соціальні послуги в громадах для дітей та молоді з інвалідністю та їх родин під час дії воєнного стану»

Семінар «Соціальні послуги в громадах для дітей та молоді з інвалідністю та їх родин під час дії воєнного стану»
28 Травня 2024
Друкувати цю новину

У Вінницькій області триває дводенний семінар «Соціальні послуги в громадах для дітей та молоді з інвалідністю та їх родин під час дії воєнного стану». Участь беруть: представники/ці місцевих органів влади, національних та міжнародних інституцій, які опікуються питаннями осіб з інвалідності.

Мета заходу: вивчення досвіду Вінницької ГО «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» щодо організації послуг для дітей та молоді з інвалідністю на рівні громади, обмін кращими практиками.

Локація: Інклюзивний простір неформального навчання. Вінницька область, Стрижавська територіальна громада, с Дорожнє.

З привітальним словом виступили директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА Світлана Ярмоленко та представниця НАІУ у Вінницькій області, голова Ради Асоціації «Відкриті серця» Світлана Демко.

У перший день учасники дізнались про: створення соціальних послуг для людей з інвалідністю в ТГ під час воєнного стану, практичне вивчення ресурсів задіяних для забезпечення соціальних послуг для дітей та молоді з інвалідністю та їх родин під час дії воєнного стану (екскурсія соціальним комплексом в с. Дорожнє), виявлення та обговорення наявних ресурсів та потреб для створення соціальних послуг, «7 кроків впровадження соціальних послуг в громаді на забезпечення потреб людей з інвалідністю»; «Законодавчі акти, міжвідомча взаємодія, як ресурси та підстави створення соціальних послуг».

Увечорі були майстер-класи виготовлення сувенірів української ляльки та українського тризуба.

Захід проводиться в рамках проєкту «Криза в Україні: Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю (2-га фаза)», який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (СBM).