Табір соціальної адаптації і реабілітації ветеранів, які втратили зір на війні

Табір соціальної адаптації і реабілітації ветеранів, які втратили зір на війні
13 Травня 2024
Друкувати цю новину

З 16 по 30 травня 2024 року у місті Вінниця Національна Асамблея людей з інвалідністю України організовує черговий табір соціальної адаптації і реабілітації ветеранів, які втратили зір на війні та членів їхніх сімей «Життя після війни». Для даної групи цей курс реабілітації буде першим етапом до набуття нових необхідних навиків у їх подальшому самостійному житті після втрати зору.

«Розширюючи свою географію у проведенні таких таборів, на цей раз нас запросили у Вінницю, – говорить керівниця реабілітаційних таборів Олеся Перепеченко. – Проведення даних заходів є єдиним та унікальним для спільноти ветеранів, які наразі втрачають зір, захищаючи Україну. Результати попередніх таборів розійшлися резонансом по регіонам і за декілька тижнів у Вінницькій та Житомирській областях сформувалася нова група ветеранів із втратою зору, які терміново потребують навиків адаптації до подальшого життя».

Об’єднавшись із партнерами і акумулюючи спільні фінансові надходження організатори запланували проведення табору цього разу у Вінниці. Реабілітація в умовах міської інфраструктури та підтримки спеціалістів у галузях психології, фізичної реабілітації, ерготерапії, тифлопедагогіки, комунікації та взаємодії, обов’язково покаже позитивний результат.

Партнерами НАІУ у цій справі виступили: Європейській Форум інвалідності, Християнська місія незрячих, ГС “Сучасний погляд”, Вінницький національний медичний університет імені Пирогова, ВБО «Благодійний фонд Родини Жебрівських», Благодійний Фонд Олександра Терещенко та Благодійна організація «Побачимо перемогу».

Продовжуючи плідну, системну співпрацю по підтримці та відновленню ветеранів із втратою зору, а також членів їхніх сімей, в рамках підписаного між організаціями Меморандуму, усі партнери консолідуються на цій важливій та вагомій діяльності – створення умов задля «Життя після війни»!

Захід організовано в рамках реалізації проєкту «Криза в Україні: Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю (2-га фаза), який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (СВМ).

 

#EDF #CBM  #НАІУ #Сучасний_погляд  #незрячі

#Реабілітація #Військові #Ветерани #адаптація