Тривожність під час війни: що допоможе заспокоїтись! Зберігайте поради та дбайте про своє ментальне здоров’я разом з НАІУ

Тривожність під час війни: що допоможе заспокоїтись! Зберігайте поради та дбайте про своє ментальне здоров’я разом з НАІУ
16 Лютого 2024
Друкувати цю новину

За даними Міністерства охорони здоров’я, понад 70% українців перебувають у стані стресу або знервованості. Ще половина опитаних відчувають тривожність і напругу. Водночас лише 2% населення звертаються за допомогою до фахівців.

Якщо у великих містах знайти психолога можна в один клік, то в малих населених пунктах це перетворюється на справжній квест, адже відповідних спеціалістів обмаль або й немає взагалі. Скористатися онлайн-сервісами теж можуть далеко не всі через відсутність фінансів чи доступу до інтернету.

Але дбати про ментальне здоров’я треба. Щоб навчитися простим технікам боротьби із тривогою і стресом, Національна асамблея людей з інвалідністю України запускає нову рубрику в межах адвокаційної кампанії «Інклюзивні громади — об’єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їхньої участі».

Ця ініціатива стала можлива завдяки участі у проєкті «Мультисекторальна гуманітарна допомога для ВПО, осіб, які повертаються, ветеранів та приймаючих громад в Україні», що реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.