Працюємо, навчаємося та навчаємось! У Києві триває тренінг «Методика оцінювання психосоціального стану громад» (Eng)

Працюємо, навчаємося та навчаємось! У Києві триває тренінг «Методика оцінювання психосоціального стану громад» (Eng)
13 Грудня 2023
Друкувати цю новину

 Ділимося досвідом та обговорюємо плани – у Києві триває тренінг для представників громадських організацій, державних структур, фахівців соціальної сфери «Методика оцінювання психосоціального стану громад».

Регіональні координатори Національної асамблеї людей з інвалідністю України, серед яких активісти, старости громад, представники місцевого самоврядування, обговорили питання інвалідності в контексті гуманітарного реагування, а також прозвітували про реалізацію проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» у Волинській, Полтавській та Чернівецькій областях.

Сьогодні учасники та учасниці продовжать роботу та поговорять про адвокацію прав і гарантій для осіб, які мають право на отримання психічної, психологічної та психосоціальної допомоги. Окрім цього, розглянуть практичні аспекти щодо оцінювання ситуації психічного здоров’я серед жителів громад.

Працюємо, навчаємося та навчаємось!

Проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.

#НАІУ #GFFO #CBM #EDF #інклюзивні_громади

*********************

We work, study and learn! TrainingMethodology for assessing the psychosocial state of communitiesongoing in Kyiv

We share experience and discuss plans – training for representatives of public organizations, state structures, and social sphere specialists “Methodology for assessing the psychosocial state of communities” is ongoing in Kyiv.

The regional coordinators of the National Assembly of people with disabilities of Ukraine, including activists, community elders, representatives of local self-government, discussed the issue of disability in the context of humanitarian response, and also reported on the implementation of the project ” Multisectoral humanitarian assistance taking into account the disability for internally displaced persons (IDPs), returnees, veterans and host communities in Ukraine ” in Volyn, Poltava and Chernivtsi regions.

Today, the participants will continue their work and talk about the advocacy of rights and guarantees for people who have the right to receive mental, psychological and psychosocial help. In addition, practical aspects of assessing the mental health situation among community residents will be considered.

We work, study and learn!

*********

The event took place within the framework of the advocacy company, which is implemented within the framework of the projectMultisectoral humanitarian assistance taking into account the disability for internally displaced persons (IDPs), returnees, veterans and host communities in Ukraineimplemented by the National Assembly of People with Disabilities of Ukraine with the financial support of the Federal Ministry of Foreign Affairs of Germany (GFFO), CBM and EDF.