ВАЛЕРІЙ СУШКЕВИЧ: “ПОБАЧТЕ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ПОЧУЙТЕ ЇХ І ЗРОБІТЬ ДЛЯ НИХ ВСЕ ТЕ, ЩО БУДЕ ОЗНАКОЮ ЦИВІЛІЗОВАНОСТІ ОНОВЛЕНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ!

ВАЛЕРІЙ СУШКЕВИЧ: “ПОБАЧТЕ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ПОЧУЙТЕ ЇХ І ЗРОБІТЬ ДЛЯ НИХ ВСЕ ТЕ, ЩО БУДЕ ОЗНАКОЮ ЦИВІЛІЗОВАНОСТІ ОНОВЛЕНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ!
3 Грудня 2023
Друкувати цю новину

3 грудня… Цивілізована світова спільнота визначила цей день міжнародним з метою – актуалізувати розуміння проблем інвалідності, з метою – мобілізувати всі нації світу на підтримку гідності прав і благополуччя людей з інвалідністю…

Я дуже хочу, щоб всі інституції української влади і все суспільство зрозуміли, що саме сьогодні в українських реаліях:

– це день свідомого і професійного визначення пріоритетів в формуванні та реалізації державної політики стосовно людей з інвалідністю, і, НАСАМПЕРЕД, ТИХ, ХТО ЗАХИСТИВ УКРАЇНУ ВІД ЗАГАРБНИКІВ ТА ВБИВЦЬ, ХТО ПОСТРАЖДАВ, ПРОЛИВШИ КРОВ, І ОТРИМАВ ПРОБЛЕМНІСТЬ, ПОВ’ЯЗАНУ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

– це день підведення підсумків роботи по створенню суспільства рівних можливостей і ліквідації проблем у людей з інвалідністю!

– це день усвідомлення того, що ПРОБЛЕМИ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ – ЦЕ РЕЗУЛЬТАТ ДІЯЛЬНОСТІ ЧИ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ВЛАДИ ТА СУСПІЛЬСТВА!

– це день, коли вже треба, нарешті, зрозуміти те, що давно визначила цивілізована світова спільнота – ІНВАЛІДНІСТЬ – ЦЕ НЕ ПРОБЛЕМА САМОЇ ЛЮДИНИ, А ПРОБЛЕМА ДЕРЖАВИ І СУСПІЛЬСТВА, В ЯКОМУ ЗНАХОДИТЬСЯ ЦЯ ЛЮДИНА!

Саме тому, СЬОГОДНІ декому в наших інституціях влади треба усвідомити, що ВІД ЛІКВІДАЦІЇ АБО ЗАМІНИ ПОНЯТТЯ «ІНВАЛІДНОСТІ», ПРОБЛЕМИ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ НЕ ЗНИКНУТЬ і не вирішаться та їх не стане менше від нових «косметичних» термінів.

А ще… не варто в цей день чиновникам лише сідати в крісло колісне чи ходити з зав’язаними очима, або затверджувати велику кількість заходів, подібних цьому!

У цей день необхідно запам’ятати на майбутнє кожному представнику української влади – НЕ ПОРУШУЙТЕ СТАТТЮ 22 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, ТОБТО НЕ ЗВУЖУЙТЕ ЗМІСТ ТА ОБСЯГ ІСНУЮЧИХ ПРАВ І СВОБОД СТОСОВНО ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ! ЦИМ КЕРУЙТЕСЬ У СВОЇХ РЕФОРМАХ ТА ІННОВАЦІЯХ! А ДАЛІ, ЯК ЗМОЖЕТЕ, ТО ЗРОБІТЬ КРАЩЕ!

Пам’ятайте, будь ласка, що втрата будь-якого діючого нормативного акту щодо підтримки людей з інвалідністю, втрата будь-якої виплати чи соціальної гарантії – це РЕЗУЛЬТАТ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ТА БЕЗВІДПОВІДАЛЬНОГО СТАВЛЕННЯ ВЛАДИ ДО ЛЮДИНИ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

Зробіть так, щоб ПРОЦЕДУРА ВСТАНОВЛЕННЯ ІНВАЛІДНОСТІ БУЛА ЗРОЗУМІЛОЮ, НЕДИСКРИМІНАЦІЙНОЮ, НЕЗАБЮРОКРАТИЗОВАНОЮ, НЕ ПОРУШУЮЧОЮ ГІДНІСТЬ ЛЮДИНИ!

Зробіть так, щоб діти та молодь з інвалідністю могли навчатися в інклюзивному освітньому середовищі!

Зробіть так, щоб реабілітацію, медичні вироби і допоміжні засоби реабілітації не доводилось чекати роками!

Зробіть так, щоб відповідно до законодавства соціальні послуги надавалися там, де живе людина з інвалідністю, а не через Київ!

Зробіть так, щоб безбар’єрність була не тільки в переліку заходів, а щоб кожний об’єкт, що будується, громадський транспорт і залізничні вагони, що закуповуються, а всі вулиці українських міст та містечок – щоб все було безбар’єрним та доступним!

Зробіть так, щоб КОНВЕНЦІЯ ООН ПРО ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ НЕ ПОРУШУВАЛАСЬ ЖОДНИМ ЗАКОНОДАВЧИМ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИМ АКТОМ УКРАЇНИ, ЖОДНИМ ПРЕДСТАВНИКОМ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ!

І, відповідно до Конвенції, зробіть так, щоб кожним законодавчо визначеним правом та кожною законодавчо визначеною гарантією український громадянин з інвалідністю міг скористатися своєчасно і в повному обсязі, без скарг і звернення до суду!

ПОБАЧТЕ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ПОЧУЙТЕ ЇХ І ЗРОБІТЬ ДЛЯ НИХ ВСЕ ТЕ, ЩО БУДЕ ОЗНАКОЮ ЦИВІЛІЗОВАНОСТІ ОНОВЛЕНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ!

  Категорія: