Ці знання рятують життя!

Ці знання рятують життя!
29 Листопада 2023
Друкувати цю новину

Сьогодні для представників громадський організацій осіб з інвалідністю – членів та партнерів НАІУ було проведено тренінг на тему «Базова підтримка життя» — від азів до асів!

Вміння основ базової підтримки життя – це перевірка ознак життя, визначення, чи у свідомості потерпіла людина, безпечне положення, серцево-легенева реанімація.

В ходу тренінгу учасники ознайомились з прийомами полегшення дихання, дізнались про алгоритм дій при наданні першої невідкладної допомоги, про основи проведення базової серцево-легеневої реанімації, про використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора (АЗД) у процесі серцево-легеневої реанімації.

Навчились робити штучне дихання з використанням плівки-клапану «рот до рота», навчились використовувати pocket mask для проведення штучного дихання. Також ознайомились як надавати домедичну допомогу людині при різних критичних станах, зокрема при непрохідності дихальних шляхів (обструкція дихальних шляхів стороннім тілом) та при судомному нападі (епілепсія).

Це саме та домедична допомога, навички якої потрібні усім, її надають потерпілим до прибуття професійних медиків.

Тренінг провела Тренінгова компанія «Центр спеціальної підготовки».

Захід проводиться в рамках проєкту «Багатосекторальна інклюзивна гуманітарна допомога для ВПО, осіб, які повертаються, ветеранів та приймаючих громад в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та Європейського Форуму з питань осіб з інвалідністю.