У Києві розпочався тренінг: «Включення організацій осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні»

У Києві розпочався тренінг: «Включення організацій осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні»
14 Вересня 2023
Друкувати цю новину

Наразі триває тренінг: «Включення організацій осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні» під керівництвом під керівництвом Momentum Wheels for Humanity (Momentum) в рамках проєкту «Покращення реабілітаційних послуг у системі охорони здоров’я».

Захід проводиться з метою посилення спроможності громадських організацій осіб з інвалідністю реагувати на гуманітарні потреби людей з інвалідністю та різних уразливих груп, розширення доступу до послуг, залучення людей з інвалідністю до гуманітарних проєктів.

Це перший з трьох тренінгів щодо залучення людей з інвалідністю до гуманітарних проєктів, включення ГО при гуманітарному реагуванні.

З привітальним словом виступила програмний менеджер Momentum Wheels for Humanity Олена Труш.

За словами Генерального секретаря Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Вікторії Назаренко: «Цей тренінг буде не просто навчальним і присвячений отриманню тільки теоретичних знань, а завдяки комбінованим в різних форматах, включенню учасників тренінгу у великий Форум громадських організацій осіб з інвалідністю, із запрошенням міжнародних і державних інституцій, партнерських організацій, завдяки чому учасники зможуть поділитися власним досвідом з питань надання гуманітарної допомоги людям вразливих категорій, а також її отримання».

Також нагадуємо, що у заході беруть участь досвідчені люди й фахівці не тільки з громадських організацій України, але й з міжнародних організацій-партнерів, тому ми сподіваємось, що цей захід надасть кожному учаснику не тільки новий досвід, але й поштовх для нових ідей у подальшій розбудові нашої країни, разом до Перемоги!

*********

Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку згідно з угодою про співпрацю з Partnerships Plus під номером 7200AA18CA00032, яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у відповідності до угоди під номером PP-EI-001 з Momentum Wheels for Humanity. Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів.