Балта: Методичні рекомендації щодо облаштування інклюзивних лікарняних палат

Балта: Методичні рекомендації щодо облаштування інклюзивних лікарняних палат
10 Квітня 2023
Друкувати цю новину

Нещодавно представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю при Одеській ОВА Олег Соколов відвідав зустріч у Балтській багатопрофільній лікарні (Одещина) з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшко, директором Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталією Одарій-Захар’євою. На зустрічі також були присутні керівники міста Балти та Подільського району Одеської області, медичні працівники та громадськість.

Під час зустрічі Олег Соколов передав міністру охорони здоров’я «Методичні рекомендації щодо облаштування інклюзивних лікарняних палат», які розроблено Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України і зазначив, що промоніторені ним Балтська багатопрофільна лікарня і лікарні Подільська є доступними для людей з інвалідністю. Там є облаштовані санвузли, падуси, ліфти, укриття тощо. Однак інклюзивних лікарняних палат в цих закладах охорони здоров’я немає, тож з міністром відбулося обговорення облаштування таких лікарняних палат у відповідності до «Методичних рекомендацій».

Також обговорювали під час зустрічі багато інших важливих тем, як от наявність при лікарнях зручних крісел колісних, відкриття реабілітаційного центру для людей з інвалідністю в Балті, реформування МСЕК.

Олег Соколов: “Щиро дякую міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшко, директору Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА Наталії Одарій-Захар’євій за важливий візит до міста Балти, відкритість до діалогу щодо потреб людей з інвалідністю, за обговорення важливих питань і пошук можливостей для покращення якості життя людей, ефективності та якості надання послуг у сфері охорони здоров’я, створення громадянам належних умов для сучасного обстеження та лікування!”

Шануймося! І працюємо надалі над важливими питаннями у сфері охорони здоров’я України!

Методичні рекомендації за посиланням https://naiu.org.ua/funktsionalnist-komfort-i-bezpeka/

  Категорія: