Щодо індексації пенсій пенсіонерам з інвалідністю

Щодо індексації пенсій пенсіонерам з інвалідністю
1 Березня 2023
Друкувати цю новину

Мінсоцполітики не врахувало зауваження НАІУ щодо здійснення індексації пенсій пенсіонерам з інвалідністю усіх груп на більш вигідних умовах.

Тому пенсіонерам з інвалідністю І групи, які отримували пенсію з доплатами у розмірі меншому 2760 грн., надаватиметься щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсій.

А от пенсіонери з інвалідністю ІІ та ІІІ групи отримають індексацію на загальних умовах, тобто їх розмір пенсії здебільшого становитиме не менше 2520 гривень. Водночас більш суттєво зростуть розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Детальніше читайте в самому рішенні Уряду.
https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-indeksatsiiu-pensiinykh-i-strakhovykh-vyplat-ta-dodatkovykh-zakhodiv-shchodo-pidvyshchennia-rivnia-t240223

 

***************

Створення цього матеріалу стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Покращення реабілітаційних послуг у системах охорони здоров’я», який реалізується у рамках угоди про співпрацю № 7200AA18CA00032, що фінансується від 28 вересня 2018 року, і реалізується JSI Research & Training Institute Inc та Momentum Wheels for Humanity.   Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України (НАІУ) і не обов’язково відображає точку зору USAID чи уряду США. НАІУ є субпартнером Momentum Wheels for Humanity.

  Категорія: