У Третій міській лікарні м. Черкас встановили універсальне гінекологічне крісло

У Третій міській лікарні м. Черкас встановили універсальне гінекологічне крісло
31 Серпня 2022
Друкувати цю новину

Для забезпечення якісних гінекологічних послуг для всіх жінок, в тому числі з інвалідністю, в КНП «Третя Черкаська лікарня ШМД» встановили універсальне гінекологічне крісло. Допомогли у цьому ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» за підтримки шведської організації NEURO SWEEDEN в рамках реалізації адвокаційної кампанії «Доступні гінекологічні послуги для кожної”.

«Нині медицина працює для створення рівних можливостей обстеження й лікування для всіх пацієнтів, незалежно від віку чи попередніх діагнозів та фізичного стану, – зазначає головний лікар закладу Олександр Федорук. – У нашій лікарні ми також намагаємось створити відповідні умови для надання якісних послуг для всіх пацієнтів: забезпечили фізичну та інформаційну доступність, навчання персоналу для роботи з жінками та чоловіками з різними порушеннями.

Встановлення універсального гінекологічного крісла – це  ще один крок до покращенні послуг для всіх жінок, в тому числі з інвалідністю.

Щира подяка Національній Асамблеї людей з інвалідністю України, які долучили  наш медичний заклад  до своєї адвокаційної кампанії на підтримку жінок».

«Усі жінки, в тому числі з інвалідністю, мають право на доступні гінекологічні послуги, повагу до їхньої гідності, – наголосив завідувач гінекологічного відділення Олександр Походенко. – Для нашого відділення це дуже суттєва допомога, адже пацієнтки бувають з різними порушеннями,  надмірною вагою, вагітні, поважного віку. Від імені всього медичного персоналу відділення та від пацієнток щиро вдячні. Сподіваємося на подовження співпраці в ім¢я найціннішого для кожної людини – її здоров’я та життя»

Ольга Журавльова,  голова Всеукраїнської громадської організації «Рух за рівні можливості» м. Черкаси, подякувала представникам лікарні за постійну і дієву допомогу у вирішенні питань надання медичної допомоги людям з інвалідністю.

 «Ми будемо і надалі продовжувати  адвокаційну кампанію, незважаючи на військові дії,  бо ми віримо в нашу перемогу і в те, що для усіх жінок, в тому числі з інвалідністю, послуги мають бути доступними, безпечними та якісними», – Вікторія Назаренко, Генеральний секретар Національної Асамблеї людей з інвалідністю України.

 

Ця ініціатива стала можливою завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом (УЖФ). Відповідальність за зміст інформації несе Національна Асамблея людей з інвалідністю України. Інформація, що представлена на сторінці, не завжди відображає погляди Уряду Канади і УЖФ.

 

  Категорія: