Карта послуг для людей з інвалідністю, жінок, які мають дітей з інвалідністю, жінок похилого віку (у т.ч. внутрішньо переміщених осіб)

Карта послуг для людей з інвалідністю, жінок, які мають дітей з інвалідністю, жінок похилого віку (у т.ч. внутрішньо переміщених осіб)
1 Серпня 2022
Друкувати цю новину

Громадська спілка «Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» у співпраці з громадськими  організаціями осіб з інвалідністю – партнерами проєкту «Посилення лідерства жінок з інвалідністю у гендерно орієнтованих гуманітарних реагуваннях в Україні» в рамках його реалізації здійснює відповідні завдання.

Одним із завдань проєкту є розширення доступу жінок, дівчат з інвалідністю, жінок, які виховують дітей з інвалідністю, жінок похилого віку та тих, хто зазнав впливу конфлікту, в тому числі внутрішньо переміщені особи в Україні, до отримання необхідних послуг, які забезпечують нагальні потреби, пов’язані з війною в Україні, включаючи послуги із проживання, харчування, консультування, психологічну та гуманітарну допомогу через Центри тимчасового перебування, а також до інформаційних послуг про установи та організації до яких можна звернутися за допомогою різного роду для ВПО.

Для реалізації цього завдання створено Карту послуг для жінок/дівчат з інвалідністю, жінок, які мають дітей з інвалідністю, жінок похилого віку, в тому числі з внутрішньо переміщених осіб (далі – Карта), на якій можна знайти інформацію про заклади/ установи /організації, незалежно від форми власності, що забезпечують нагальні потреби та надають кризові послуги (проживання, харчування, гуманітарна допомога тощо) в рамках проекту в цільових регіонах. У проєкті в зазначеному контексті задіяні наступні регіони: Дніпропетровська, Запорізька, Вінницька, Чернівецька, Львівська, Закарпатська області (це ті області, де організаціями-партнерами надаються послуги через центри тимчасового перебування).

Мета Карти – підвищити обізнаність жінок з інвалідністю, жінок, що виховують дітей з інвалідністю, жінок похилого віку, чоловіків з інвалідністю (внутрішньо переміщених осіб) про можливості реалізації своїх прав, зокрема через державні інституції та приватні установи, в тому числі зазначені Центри.

На Карті можна знайти:

  • Інформацію про послуги, які надаються організаціями-партнерами проєкту жінкам з інвалідністю. жінкам, які виховують дітей з інвалідністю, жінкам похилого віку, чоловікам з інвалідністю, в тому числі з внутрішньо переміщених осіб, через центри тимчасового перебування за визначеними регіонами. (Перелік послуг визначений на Карті – за рахунок різних джерел).
  • Інформацію про установи та заклади, до яких можуть звернутися беніфіціари проекту з числа внутрішньо переміщених осіб за отриманням консультацій, послуг (соціальних, адміністративних, тощо) та допомоги (гуманітарної, матеріальної).

Ознайомитись с Картою послуг для людей з інвалідністю, жінок, які мають дітей з інвалідністю,
жінок похилого віку (у т.ч. внутрішньо переміщених осіб) можна за посиланням.

  Категорія: