Презентовано результати опитування щодо оцінки можливостей розроблення інклюзивних гуманітарних програм грошової допомоги

Презентовано результати опитування щодо оцінки можливостей розроблення інклюзивних гуманітарних програм грошової допомоги
9 Червня 2022
Друкувати цю новину

Сьогодні, 9 червня, на платформі Zoom відбулася зустріч за участю представників Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Європейського форуму осіб з інвалідністю та низки європейських неурядових організацій.

У рамках заходу відбувся обмін досвідом в напрямі фінансової, натуральної та інших видів допомоги людям з інвалідністю. Значну увагу було приділено проблематиці щодо необхідності залучення громадських об’єднань, які опікуються питаннями осіб з інвалідності, до процесів прийняття рішень, що тією чи іншою мірою стосуються цієї категорії населення.

У рамках зустрічі НАІУ представила результати опитування внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, проведеного у травні 2022 року Асамблеєю в рамках проєкту за підтримки Європейського форуму осіб з інвалідністю та Міжнародної організації «Глобальна інтеграція людей з інвалідністю». Воно мало на меті сформувати розуміння перешкод для надання грошової допомоги і соціально-економічних чинників ризику для людей з інвалідністю, осіб похилого віку, жінок і дівчат, а також представників інших визначених груп ризику.

Учасники висловили побажання щодо плідної взаємодії їхніх організацій у напрямі забезпечення прав людей з інвалідністю.

Захід проведено в рамках проєкту “Криза в Україні: реагування та відновлення з урахуванням інвалідності” , який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України, за підтримки Європейського форуму осіб з інвалідністю та CBM Global Disability Inclusion.

 

#НАІУ  #EDF    #CBMGlobal  #допомога  #Переможемо #СТОЇМО #Не_словами_а_справами #війна_росії_проти_УКРАЇНИ

 

 

  Категорія: