НАІУ продовжує допомагати людям з інвалідністю під час війни

НАІУ продовжує допомагати людям з інвалідністю під час війни
10 Квітня 2022
Друкувати цю новину

Війна внесла свої жорстокі корективи у життя кожної української родини, кожної дитини та України зокрема. НАІУ змогли оперативно переформатувати свою діяльність та підлаштуватися під виклики сьогодення.

Секретаріат НАІУ продовжує працювати в Києві, представники НАІУ в областях. Секретаріат підтримує контакти з тимчасово окупованими областями (за можливості).

На сьогодні завдяки міжнародній підтримці партнерів НАІУ надала фінансову допомогу 160 особам з інвалідністю на загальну суму 421 750 грн.

Організації – члени НАІУ у співпраці з державними структурами допомагають з евакуацією людей з інвалідністю та членів їх родин з різних областей України.

Ми продовжуємо співпрацювати з різними міжнародними організаціями людей з інвалідністю щодо розміщення людей з інвалідністю, надання гуманітарної допомоги.

На базі організацій – членів НАІУ створені транзитні центри для людей з інвалідністю,  сімей з дітьми з інвалідністю, яких вивозять з окупованих місць і небезпечних районів.  Усі місця адаптовані під потреби людей з інвалідністю.

Консультуємо людей з інвалідністю та членів їхніх родин щодо евакуації, перетину кордону, надання гуманітарної допомоги.

Моніторимо та надаємо інформацію щодо ситуації з людьми з інвалідність в умовах війни агенціям ООН, міжнародним інституціям, які відстоюють права осіб з інвалідністю.

Фіксуємо воєнні злочини росії щодо громадян з інвалідністю та передаємо інформацію до Європейського форуму осіб з інвалідністю, Міжнародного альянсу людей з інвалідністю та Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю. Звертаємося із проханням поділитися з нами вашими гіркими  життєвими історіями, фото, та відеоматеріалами, пов’язаними з війною. За посиланням наведено форму для надання відповідної інформації: https://rb.gy/v7if9c  Ми маємо об’єднати наші зусилля для досягнення миру в Україні!

Дякуємо усім нашим закордонним та національним партнерам, друзям за конструктивну співпрацю, цінну та вагому допомогу, яку вони нам щедро надають у цей непростий для нашої держави час!

Слава Україні! Слава нашим захисникам! Слава волонтерам та усім хто бореться з російським загарбником!

  Категорія: