Інклюзивна мистецька освіта в закладах спеціалізованої мистецької освіти: перші результати та перспективи впровадження

Інклюзивна мистецька освіта в закладах спеціалізованої мистецької освіти: перші результати та перспективи впровадження
13 Грудня 2021
Друкувати цю новину

14 грудня о 10:00 у Пресцентрі ІА «Укрінформ» відбудеться Всеукраїнська конференція на тему: «Інклюзивна мистецька освіта в закладах спеціалізованої мистецької освіти: перші результати та перспективи впровадження» (Зала 2).

Організатор: Міністерство культури та інформаційної політики України.

Учасники: Ростислав Карандєєв – перший заступник міністра культури та інформаційної політики України; Ольга Россошанська – перший заступник голови Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти; Тетяна Колос – керівник експертної групи з мистецької освіти Директорату мистецтв та мистецької освіти Міністерства культури та інформаційної політики; Лариса Самсонова – державний експерт експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти; Лариса Байда – начальник відділу організаційно-правової роботи ГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю»; Ярослав Грибальський – керівник Львівської обласної організації «Реабілітація осіб з інвалідністю»; Марина Бриль – директор Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти; учасники пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень», представники Держмистецтв.

Коротко. МКІП спільно з Держмистецтв у співпраці з Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна асамблея людей з інвалідністю України» та Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти здійснює пілотний проєкт «Мистецька освіта без обмежень», спрямований на реалізацію Концепції інклюзивної мистецької освіти, затвердженої у 2020 році.

Метою проєкту є розширення доступу до мистецької освіти через впровадження інклюзивного навчання в мистецьких школах та фахових мистецьких коледжах, допомога у створенні освітнього простору, дружнього для усіх, а також виявлення конкретних перешкод для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

Довідково. У 2020 та 2021 роках відбулися перший та другий етапи пілоту, у заходах яких взяли участь 25 мистецьких шкіл та фахових мистецьких коледжів із різних областей України. Перші два етапи пілотного проєкту мали на меті сформувати в учасників знання стосовно інклюзії та можливості її впровадження в освітній процес закладів спеціалізованої освіти, а також отримати можливість провести аудити доступності цих закладів для запровадження інклюзивного навчання. На всеукраїнській конференції будуть підбиті перші підсумки пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень» і окреслені шляхи подальшої реалізації пілоту.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Відео:

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактний телефон Прес-центру: (044) 299-03-32

  Категорія: